Рецепт англійських великодніх булочок / фото ua.depositphotos.com

Англійські великодні булочки – смачні, ніжні, ароматні й повітряні. Їхньою особливістю є нанесений зверху білий хрест, який символізує розп'яття Ісуса на хресті.

Англійські хрестові булочки

Для тіста

  • Борошно - 500 г
  • Молоко - 200 г
  • Цукор - 60 г
  • Дріжджі пресовані - 40 г
  • Масло вершкове - 60 г
  • Жовток яєчний - 2 шт.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Родзинки - за смаком

Для візерунка

  • Олія - 1 ч. л.
  • Молоко - 3 ст. л.
  • Борошно - 3 ст. л.

Для сиропу

  • Цукрова пудра - 3 ст. л.
  • Вода - 3 ст. л.

У теплому молоці розчинити дріжджі та 1 чайну ложку цукру. Залишити на 15 хвилин у теплому місці, до появи пухирців.

Читайте такожНайкраща паска на Великдень: як приготувати ніжну святкову здобуПотім додати сіль, жовтки й розтоплене масло, розмішати. Всипати цукор.

Просіяти борошно, поступово додаючи частинами, замісити м'яке тісто.

Родзинки промити й залити окропом на 15 хвилин, обсушити. Потім перемішати з невеликою кількістю борошна. Вмішати родзинки в тісто, покласти його в тепле місце хвилин на 45.

Сформувати з тіста колобки, залишити на 15-20 хвилин.

Приготування суміші для візерунка. Змішати молоко, борошно та олію.

Перекласти суміш у кулінарний мішок. З його допомогою намалювати «хрест» на кожній булочці.

Відправити випікати у попередньо розігрітій до 200°С духовці на 20-30 хвилин.

Приготування сиропу. Змішати цукор і воду, закип'ятити, дочекатися повного розчинення цукру.

Ще гарячі булочки змастити цукровим сиропом.

Вас також можуть зацікавити інші рецепти:

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram