Смачні закуски нашвидкуруч прикрасять новорічний стіл - зберігайте рецепт.
Святкові закуски розігрівають апетит перед основною стравою і доповнюють смак алкоголю. Ми назвали найсмачніші та найпростіші в приготуванні закуски на Новий рік 2025, які гарантовано вийдуть смачними.
Інгредієнти:
М'ясо наріжте тонкими широкими шматками і відбийте з двох боків, посоліть і поперчіть. Сир натріть на крупній тертці. Кожну відбивну посипте сиром і скрутіть у тугі рулетики. Потім загорніть у скибочки бекону і закріпіть зубочистками, якщо закуска погано тримається.
Форму для запікання змастіть ложкою олії та викладіть всередину вироби. Запікайте курячі рулетики з сиром 20-25 хвилин за 180°.
Інгредієнти:
Язик промийте під краном кілька разів, обріжте жир. Перекладіть у каструлю і залийте холодною водою. Доведіть до кипіння, злийте рідину і залийте знову. Знову доведіть до кипіння і покладіть у бульйон цілу очищену цибулину. Варіть на невеликому вогні 3-4 години.
За півгодини до закінчення варіння, коли язик уже почав розм'якшуватися, додайте в каструлю лавровий лист і перець. Тоді ж і посоліть воду (не раніше, інакше страва вийде жорсткою). Готовий язик покладіть у холодну воду на 10 хвилин, після чого з нього легко зніметься шкірка. Наріжте порційними шматками та подавайте на стіл.
Інгредієнти:
Цибулю наріжте великими півкільцями та обсмажте на сковороді з олією 1-2 хвилини. Курку наріжте кубиком і додайте до овоча, смажте ще 5 хвилин. Помийте та наріжте пластинками гриби, викладіть у сковорідку та готуйте все разом 7 хвилин.
До обсмажених продуктів додайте тертий сир, рубану зелень і сметану. Посоліть і поперчіть за смаком. Викладіть начинку в кошики. Випікайте жульєн у тарталетках 15 хвилин за 180°.
Інгредієнти:
Печінку промийте та почистіть від плівок. Викладіть у велику миску і залийте молоком, щоб прибрати гіркоту. Цибулю почистіть і наріжте півкільцями. У пательні розігрійте олію та 30 г вершкового масла, викладіть цибулю та смажте 7-10 хвилин до м'якості.
Печінку наріжте кубиком і додайте до цибулі, смажте все разом на середньому вогні 20-25 хвилин, регулярно помішуючи. Зменшіть вогонь до мінімального, влийте вершки та тушкуйте страву 15 хвилин під кришкою. У самому кінці посоліть і поперчіть.
Подрібніть печінково-цибулеву суміш із рештою масла в м'ясорубці або блендері. Рекомендується під час подачі посипати закуску рубаними горіхами або ягодами.