Немає нічого гіршого, ніж сухе блюдо, яке доводиться запивати водою. Як готується підлива до макаронів, гречки та інших каш - читайте в матеріалі.
Класична підлива ідеально доповнить гарнір і зробить соковитими м'ясні вироби. Дуже важливо мати під рукою рецепт, який буде відрізнятися приємним смаком і підходящою густотою.
Раніше ми розповідали, як варити гречку і робити ліниві голубці. Тепер ми підготували до них чудовий рецепт підливи.
Цей рецепт підійде не тільки для звичайних гарнірів - отриманий соус може використовуватися як підлива для голубців, тефтель, котлет. Для цього беремо:
Цибулю нарізаємо дрібно, а моркву - на маленькі кубики. Потім поміщаємо їх на розігріту сковорідку і даємо розм'якшитись. Вогонь ставимо трохи менше середнього - овочі повинні смажитися, але не згоріти за 2 хвилини. Додаємо до них томат і цукор, ретельно перемішуємо, всипаємо борошно і знову швидко заважаємо, щоб не було грудочок. Потім повільно доливаємо кип'ячену воду. Ми залишаємо на вогні до загустіння - на це може піти близько п'яти хвилин.
Буває, коли рецепт з інтернету виявився поганим, і потрібно терміново вирішувати, що робити, якщо підлива вийшла рідка. Зазвичай для цього достатньо просто додати борошно, однак, якщо підлива вже майже готова, цей крок може лише все зіпсувати.
У такій ситуації врятувати вас зможе... гірчиця! Буквально кілька ложок зроблять соус густішим і додадуть йому глянсовий блиск.
Якщо ж ви і ваші домочадці не любите гостре, то можна просто замінити звичайну гірчицю на діжонську. Вона помірно гостра і додасть страві солодкуватий присмак з невеликою приємною кислинкою.