Заправка для оселедця під шубою не обов'язково має бути класичною – жирний майонез цілком можна замінити і не зіпсувати страву.
Якщо ви дотримуєтеся правильного харчування чи є вегетаріанцем, то могли вже не раз цікавитися, чим замінити майонез в оселедці під шубою.
Цей салат без калорійного майонезу стане набагато кориснішим і не буде гіршим на смак, якщо правильно підібрати іншу заправку. Щоб шуба вдалася смачна й корисна, можна спеціально зробити соус чи ж просто заправити страву сумішшю рослинних олій.
Для приготування дієтичного салату знадобляться:
Для того, щоб приготувати соус, потрібно буде використати:
Почніть приготування салату з соусу – в сметану додайте чотири перем'ятих жовтки, гірчицю, сіль, перець, лимонний сік і все перемішайте, щоб вийшов однорідний соус.
Страву можна збирати в розбірній формі чи на звичайній великій тарілці.
Поріжте червону рибу на дрібні кубики і покладіть на тарілку першим шаром. Промокніть цибулину паперовим рушником, щоб прибрати зайву рідину, і наріжте якомога дрібніше. Цибуля, попередньо замочена у воді, буде менш гіркою, і вона не так сильно подразнюватиме слизову оболонку очей.
Розподіліть нарізану цибулю рівномірно по всій поверхні червоної риби.
Потім натріть моркву на великій тертці, викладіть її на цибулю і покладіть зверху дві столові ложки соусу. Соус розподіліть по поверхні ложкою чи лопаткою.
Натріть білки на дрібній тертці – так вони будуть ніжними, і акуратно викладіть на соус.
Буряк натріть на великій тертці, покладіть новим шаром і змастіть двома столовими ложками соусу.
Жовток, який залишився, натріть на дрібній тертці і прикрасьте їм верх салату.
Після цього салат потрібно поставити у холодильник мінімум на годину.
Щоб приготувати салат вам знадобляться:
Буряк, моркву і картоплю можна відварити чи запекти. Запечені овочі наріжте середнім кубиком. Потім дуже дрібно наріжте цибулю і покладіть до вже нарізаних овочів. Після цього полийте інгредієнти соняшниковою і оливковою оліями, додайте морську сіль та все перемішайте.
У результаті у вас простий оселедець під шубою без майонезу – калорійність такої страви становитиме близько 98 ккал.