Найпоширеніші способи консервування помідорів, які повинна знати кожна господиня.
Рецептів консервованих помідорів існує безліч, але всі вони відрізняються один від одного, і помідори виходять завжди різні на смак.
УНІАН зібрав кілька популярних рецептів, якими користуються багато господинь, радуючи своїх домочадців.
У даному рецепті вказаний спосіб консервування солодких помідорів, оскільки у складі маринаду велика кількість цукру. Томати виходять дуже смачними.
Готувати солодкі помідори на зиму зручно в літрових банках. Зберігати необхідно в темному прохолодному місці.
Інгредієнти:
Спосіб приготування
Читайте такожЧорна смородина: корисні властивості ягоди та незамінні рецепти
В стерилізовані банки розкласти помідори.
Обережно залити окропом і залишити на 10 хвилин.
Після цього воду з банок злити в каструлю. Всипати сіль і цукор, додати кілька горошин чорного перцю і лавровий лист. Каструлю поставити на вогонь, кип'ятити маринад 2 хвилини. Потім влити оцет і добре перемішати.
Знову залити помідори вже готовим маринадом.
Банки закрити кришками, перевернути та укутати до повного охолодження.
Солоні помідори будуть дуже смачними та корисними в зимовий і літній період.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Читайте такожПерсики: рецепти персиків на зиму
Приготувати маринад з води та солі, довести до кипіння. Остудити та залити маринадом помідори.
Після цього закатати помідори бляшаними кришками. У кожній кришці необхідно зробити прокол шилом.
Поставити банку в миску і прибрати в холодне місце. Незабаром помідори почнуть бродити, а зайва рідина витікатиме через дірку.
Коли процес бродіння закінчиться, кришки потрібно насухо витерти, а дірки залити воском. Зберігати в прохолодному місці.
Дуже простий рецепт, який не потребує багато часу і сил. Гострий перець і часник додають помідорам насичений, пікантний смак.
Інгредієнти:
Перець горошком, гвоздика, листя смородини, листя хрону – за смаком.
Спосіб приготування:
Помідори ретельно промити та проколоти дерев'яною шпажкою.
Листя хрону, смородини, парасольки кропу і стручки гострого перцю добре промити, укласти на дно стерилізованої банки. Заповнити банку помідорами.
Обережно, тонкою цівкою, намагаючись, спочатку, не потрапляти на стінки банки, залити банку окропом до самого горлечка.
Закрити банку кришкою і дати їй постояти хвилин 20-30. Після чого воду обережно злити в каструлю, додати 1 столову ложку солі, 2 столові ложки цукру або меду, який додасть помідорів ще більше пікантності, і довести розсіл до кипіння. Потім влити в розсіл 1 чайну ложку оцтової есенції. Розрізані навпіл часточки часнику, гвоздику і горошки перцю доповісти в банку, до помідорів.
Залити банку розсолом до самого верху і закатати. Після чого банку перевернути, укутати чим-небудь теплим, дати повністю охолонути, і після цього прибрати на зберігання в прохолодне, темне місце. Через 3-4 тижні помідори будуть готові.