Персики - рецепти персиків на зиму, консервовані персики / suseky.com

Персики – ароматні сонячні м’ячики, з’їсти які у холодну пору буде окремою насолодою. Персики на зиму можна заготувати як джем, компот чи варення. У будь-якому разі вийде неперевершена солодка консервація, яка так подобається і діткам і дорослим.

Чим корисні персики? Консервовані персики зберігають майже всі властивості свіжих. Користь організму від них взимку велика. Вони вміщують бета-каротини, калій, кальцій, селін, залізо, йод й інші вітаміни та корисні елементи. Вони покращують рогівку ока, наповнюють тіло здоров’ям та позбавляють від анемії.

Читайте такожНайсмачніше домашнє печиво: рецепти ніжних та розсипчастих ласощів

Відео дня

Персики у власному соку

Персики повинні бути спілі й тверді. Їх треба очистити від плодоніжки й шкірки, розділити на половинки та опустити у воду з розбавленою лимонною кислотою. Після цього персики треба ще раз помити.

Поміщаємо половинки персиків консервованих у стерилізовані банки, а банки – у каструлю з теплою водою. Доводимо воду до кипіння. Півлітрові банки стерилізуємо 30 хвилин, літрові – 40 хвилин. Потім консервовані персики герметично закатуємо. Таким чином, персики консервовані – рецепт на зиму готовий.

Персики в сиропі на зиму

Треба взяти тверді й міцні плоди. Відібрані персики без кісточок покласти у розчин води та лимонної кислоти (1 г кислоти на літру води). Вкласти оброблені плоди у банки, залити приготовленим солодким сиропом (на 400 г персиків беремо 250 мл води й 200 г цукру).

Півлітрові банки з персиками стерилізуємо 25 хвилин, літрові і трилітрові – 35 і 40 хвилин відповідно.

Ніжний джем з персиків

Вам знадобиться 2 кілограми свіжих персиків. Промиті плоди опускаємо в окріп, аби вода повністю їх накривала. Потім звільняємо їх від кісточок і шкірки. Цукор додаємо у пропорції 1:1.

Проваріть масу до стану ароматного джему – близько години. Хороший джем активно «плюється» і не стікає струмком з ложки при перемішуванні. Готовий продукт у стадії кипіння розкладають у стерильні банки невеликого об’єму і закручують кришками, обробленими окропом.