Пропонуємо вашій увазі класичний рецепт варення "П'ятихвилинка" та інші, не менш смачні, поєднання з малиною, агрусом і апельсином.
Жменя ягід червоної або чорної смородини може відновити добову дозу вітамінів. Користь і шкода червоної смородини добре відомі. Щоб насолоджуватися смаком цієї прекрасної ягоди в будь-який час року, радимо приготувати ароматне варення на зиму.
Раніше ми говорили про те, як готується варення з аґрусу - п'ятихвилинка.
Засипаємо цукор в каструлю і заливаємо водою. Ставимо на середній вогонь і варимо, помішуючи, поки цукор не розчиниться, а сироп не закипить. Викладаємо в каструлю ягоди, знову помішуємо, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин. Маса виходить рідкою, але після охолодження загусає.
Беремо каструлю, викладаємо в неї смородину, розминаємо товкачем. Засипаємо цукор, перемішуємо і залишаємо на 1-2 години, щоб ягоди пустили сік. Потім ставимо каструлю на слабкий вогонь і, помішуючи, доводимо до кипіння. Потім збільшуємо вогонь і варимо 10-15 хвилин. Додаємо малину, перемішуємо і варимо ще 10 хвилин.
Якщо хочете, щоб варення стало густішим, можна проварити його ще 5-10 хвилин.
Читайте такожХрусткі консервовані кабачки: смачні та прості рецепти
Для того, щоб варення вийшло більш густим, збільшуємо час приготування до 30 хвилин.
Видаляємо з вишень кісточки і засипаємо ягоди 250 гр цукру. Смородину з'єднуємо з 250 гр цукру і подрібнюємо ягоди блендером. Викладаємо смородинове пюре в каструлю, доводимо до кипіння на слабкому вогні. Додаємо вишню і варимо ще 10-15 хвилин.
Апельсини очищаємо від шкірки і білої її частини. Розрізаємо на невеликі шматочки. Засипаємо апельсин і смородину в блендер, подрібнюємо. В якості альтернативи можна використовувати м'ясорубку.
Перекладаємо пюре в каструлю і засипаємо цукром. Перемішуємо і залишаємо на півгодини. Потім ставимо каструлю на слабкий вогонь і доводимо до кипіння. Потім, помішуючи, варимо 5-10 хвилин.