Яскравий і корисний фрукт є головним інгредієнтом багатьох літніх страв.
У сезон абрикосів в липні прилавки ринків і магазинів ломляться від достатку яскравих фруктів. Багато українців самі збирають урожай абрикосів на дачі або в саду. З цього фрукту бажано якомога швидше що-небудь приготувати, адже зберігається він недовго. Абрикоси найчастіше використовують для приготування варення, компоту, ароматних пирогів. Їх також можна засушити і приготувати курагу.
Видалити кісточки абрикосів і нарізати плоди четвертинами. Висипати абрикоси в каструлю і засипати цукром. Поставити на плиту на маленький вогонь до повного розчинення цукру. Потім влити апельсиновий сік і перемішати суміш. Зняти з вогню.
Абрикосове варення залишити на 6 годин при кімнатній температурі. Поставити суміш на плиту довести до кипіння. Варити 30 хвилин, знімаючи пінку. Після цього варення можна розлити по банках.
Читайте такожКористь і шкода чорниці - як вибрати ягоду в магазині
Вершкове масло змішайте з борошном до дрібної крихти. Окремо збити білок одного яйця з содою. Змішати білок з борошном з маслом і замісити пісочне тісто. Загорнути тісто в харчову плівку і залишити в холодильнику на 40 хвилин. Абрикоси дрібно нарізати. У глибокій мисці змішати сир і сметану. Окремо збити 3 яйця з дрібкою цукру.
Читайте такожДжем, варення, сироп і навіть вино: 5 рецептів заготовок з чорниці на зиму
Масло заздалегідь розтопити і злегка остудити. У глибокому посуді змішати молоко, сметану і одне яйце міксером на маленькій швидкості. Всипати цукор і продовжити збивати до його розчинення. У збиту суміш влити топлене масло, додати дрібку солі, соду і розпушувач.
У суміш просіяти борошно, замісити тісто лопаткою. Форму для кексів вистелити паперовими кошиками. Наполовину наповнити форми тістом. Посередині кексу покласти половинку абрикоса м'якоттю вниз. Випікати кекси з абрикосами 30 хвилин при 180°. Повністю остудити кекси і подавати.
Читайте також інші рецепти: