Вишневе варення з кісточками має власну чарівність
Літо по праву вважається часом, коли всі роблять "закрутки", зокрема, варення - вишневе, чорничне, смородинове. Цього разу розглянемо, як приготувати перше. Вишневе варення з кісточкою вирізнятиметься приємним терпкуватим присмаком, який чимось нагадує мигдаль.
Цей рецепт можна вважати базовим, на основі якого можна втілювати свої фантазії. Для його приготування треба взяти:
Для початку вимийте і обсушіть вишню. Змішайте ягоди, цукор і сік лимона в каструлі. Готуйте на середньому вогні, помішуючи, доки цукор не розчиниться, і вишня не стане м'якою. Готове варення перелийте в стерилізовані банки і закатайте.
Коли ми говоримо про вишневе варення з кісточками, швидкий рецепт - не варіант. Кісточки вимагають тривалого готування, інакше ваші банки "не доживуть" до зими. Щоб приготувати смачне і пряне варення, візьміть:
Підготуйте і зваріть вишню з цукром і спеціями, слідуючи першому рецепту. Після закипання зменшіть вогонь і варіть до потрібної густини. Видаліть корицю і гвоздику перед укладанням у банки.
Щоб вийшло вишневе варення густе, то можна придбати в магазині спеціальні загусники. Купувати краще ті, у складі яких є пектин. Це натуральна речовина, яка додасть закрутці густоти та красивого глянцю. На пакуванні зазвичай вказується, скільки її потрібно додавати - орієнтуйтеся на цю інформацію та кількість варення.
Таке варення ви ще не куштували, і всі гості обов'язково попросять у вас рецепт. Вгадати його ключовий інгредієнт не так-то просто. Для приготування візьміть:
Підготуйте та зваріть вишню з цукром і соком лимона, як у першому рецепті. Далі за 5 хвилин до закінчення варіння додайте амаретто. Готове варення перелийте в банки та закатайте.
Раніше УНІАН розповів, як готується вишневе варення п'ятихвилинка.