
Вишневе варення "п'ятихвилинка" - улюблений багатьма господинями метод варіння, оскільки для приготування солодощів у такому разі не потрібно довго виварювати сироп і плоди. УНІАН розповість, як приготувати таке вишневе варення за перевіреним рецептом.
Шикарне вишневе варення - рецепт від бабусі
Інгредієнти:
- вишня - 800 гр;
- цукор - 250 гр.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 700-750 мл варення.
Запам'ятовуйте, як готувати варення вишневе без кісточок за цим рецептом.
Для початку необхідно ретельно перебрати вишню і прибрати всі зіпсовані плоди. Далі промити фрукт і обірвати листочки. Перекласти вишню у великий таз, залити сольовим розчином (на 1 л води 1 ст.л кухонної солі) на 1 годину. Ця дія необхідна, щоб переконатися у відсутності черв'ячків.
Після того як час вийде, вишню промити під проточною водою, відкинути на друшляк. Прибрати кісточки спеціальним приладом, посипати вишню цукром і прибрати в холодильник на 8-12 годин (за цей час плоди встигнуть "віддати" сік).
Підготувати тару - ретельно вимити кришки і банки жорсткою щіткою, використовуючи соду і воду. Промити під холодною водою, потім на дно каструлі встановити решітку. На решітку укласти кришки і банки шийкою вниз. Влити воду в каструлю так, щоб заповнити її на третину. Відправити каструлю на максимальний вогонь і довести воду до кипіння. Поставити вогонь на мінімум і стерилізувати банки з кришками 20 хвилин. Наприкінці викласти тару на чистий рушник.
Дістати вишню, перекласти в сотейник або каструлю з товстими стінками. На максимальному вогні довести до кипіння, потім зменшити жар до мінімуму. Принадність у тому, скільки хвилин варити вишневе варення без кісточок - вистачить 5 хвилин. Якщо утвориться пінка, її можна прибрати шумівкою. Розлити солодкість по банках і закатати кришками. Перевернути, прибрати в тепле затемнене місце, укутати ковдрою до охолодження, а потім прибрати в льох або комору.
Саме за цим рецептом виходить дуже смачне вишневе варення без кісточок - густе й ароматне!