У період холодів ситні апетитні страви користуються більшою популярністю, ніж улітку.
Господині продовжують активно робити заготовки на зиму, тому саме час запастися безпрограшними варіантами смачної консервації. Раніше ми пропонували рецепт гарбузової каші - хіт осіннього сезону. Сьогодні поділимося добіркою нескладних салатів на зиму, які зможе приготувати кожен.
Вимити овочі і зелень, огірки і цибулю нарізати півкільцями. Викласти їх у велику ємність, пересипати сіллю. Видалити плодоніжки і насіння у перців, нарізати овоч довільно. Зелень подрібнити, часник очистити і нарізати пластинами. Додати перець, зелень і часник до огірків з цибулею.
Читайте такожХрусткі консервовані кабачки: смачні та прості рецепти
Закатати консервацію, перевернути кришками вниз, накрити тканиною і залишити до охолодження. Зберігати в прохолодному місці.
Помідори і кабачки промити, нарізати кубиками. Болгарський перець очистити від насіння і також нарізати. Взяти каструлю, помістити в неї помідори, додати цукор, сіль і поставити на вогонь. Ні в якому разі не можна використовувати йодовану або екстра сіль - тільки столову.
Читайте такожЯк приготувати сливове варення: 3 неймовірних рецепта
В кінці додати оцет, відразу накрити кришкою, довести до кипіння і зняти з вогню. Розкласти салат по стерилізованим банкам, потім їх перевернути на кришки, укутати тканиною і залишити до охолодження.
Огірки і помідори промити, нарізати півкільцями. Лук очистити, нарізати півкільцями, моркву натерти на крупній тертці, капусту нашаткувати. Болгарський перець нарізати смужками, чилі - кільцями, а петрушку подрібнити. З'єднати овочі в мисці, посипати цукром і сіллю, влити рослинне масло і оцет. Перемішати, залишити на 3 години.
Банки для консервації простерилізувати, заповнити салатом, закрити кришками, перевернути і залишити до повного охолодження.
Вас також може зацікавити: