Розповідаємо, як закрити перець маринований на зиму швидко і смачно.
Багато господинь влітку почали сезон консервації, але він триває досі. У жовтні саме час закривати перці - ціна на них нижче вже не буде. УНІАН з'ясував, як заготовити маринований гострий перець на зиму, а також солодкий болгарський.
Інгредієнти:
Для того щоб приготувати дуже смачний маринований перець на зиму, вам потрібно спочатку вимити перці, позбавити їх від насіння і розрізати на 4 частини (довші можна на більшу кількість частин). Приготувати маринад - в ємності змішати всі інгредієнти, крім оцту, кип'ятити 5 хвилин, в кінці додати оцет. Закип'ятити воду, туди опустити перці, бланшувати 2 хвилини, потім відкинути на друшляк. Опустити в киплячий маринад, проварити 5 хвилин. Перекласти перці в стерилізовані банки, залити маринадом і закатати кришками.
Інгредієнти:
Перці вимити, позбавити від насіння і плодоніжок, нарізати смужками. Часник очистити, нарізати часточками або пелюстками. Перець опустити в киплячу воду на 3-4 хвилини, потім шумівкою перекласти в емальовану ємність. Туди ж додати часник, рослинну олію, сіль, цукор. Залити відваром від перців, перемішати. Поставити на плиту, варити 6 хвилин після закипання. Додати оцет, дочекатися повторного закипання і зняти з плити. Маринований солодкий перець на зиму з часником готовий - його залишилося тільки розкласти по банках і закатати кришками.
Інгредієнти:
Перці вимити, прибрати насіння, нарізати овоч смужками. Приготувати маринад - змішати рослинну олію, цукор, сіль і воду. Довести до кипіння, потім викласти в маринад перці і додати оцет. Знову закип'ятити, проварити 3 хвилини, потім розкласти перець маринований на зиму в олії по стерилізованим банкам і закатати кришками.