Капуста пелюстка забарвлюється в рожевий колір через соку буряка.
Капуста пелюстка - це популярна закуска української кухні з крупно нарізаної капусти. Така капуста маринується разом з буряком і набуває красивого рожевого відтінку. Яскрава і хрустка капуста доречна на будь-якому столі або може бути закускою під міцний алкоголь.
"Бонусом" до основного продукту йдуть маринована морква і буряк - не менш смачні, ніж сама капуста. Всього 10 хвилин вистачить вам, що приготувати такі смачні припаси на рік.
Капусту нарізати квадратами зі стороною приблизно 3 см. Моркву і буряк почистити і натерти на крупній тертці. Часник нарізати пластинками.
Приготувати маринад. Для маринаду в миску висипати цукор, сіль, оцет, олію. Воду довести до кипіння і злегка остудити. Влити в миску з іншими інгредієнтами і розмішати до розчинення цукру.
У трилітрову банку викласти шарами капусту, буряк і моркву. Посипати шари часником і горошком перцю. Залити маринад в банку і прим'яти овочі. Залишити капусту на 8 годин при кімнатній температурі, потім переставити на добу в холодильник. Після цього капуста готова до вживання, але можна зберігати її довше.
Капусту нарізати великими квадратами, моркву - півкільцями. Викласти в каструлю. Додати запашний і чорний перець, лавровий лист, пластинки часнику, кмин і коріандр.
Воду для маринаду довести до кипіння. Додати цукор, сіль і оцет, знову прокип'ятити і вимкнути. Овочі залити маслом і гарячим маринадом. Накрити овочі в каструлі тарілкою і поставити зверху вантаж. Залишити на добу. Після цього капуста готова.