Розповідаємо, як закатати хрусткі кабачки на зиму.
Кабачки - це дуже недорогий і смачний сезонний продукт, який варто заготовити на холодну пору року. У маринованому вигляді вони особливо смачні.
Розповідаємо, як приготувати кабачки на зиму.
Це прекрасна закуска, яка здивує багатьох гостей. Щоб приготувати мариновані кабачки, потрібно взяти:
Воду доводимо до кипіння. У цей час у стерилізовані банки розкладаємо зелень, прянощі, листя та нарізаний часник. Кабачки миємо, нарізаємо на кружечки. Затрамбовуємо їх у банки, заливаємо окропом.
Накриваємо простерилізованими кришками і залишаємо на 10 хвилин. У цей час кип'ятимо ще одну порцію води.
Зливаємо рідину з кабачків і заливаємо їх знову окропом. Знову залишаємо хвилин на десять. Цього разу зливаємо воду в каструлю і доводимо до кипіння.
У банки потрібно додати сіль, цукор і оцет. Заливаємо закипілою водою і закатуємо. Збовтуємо банки, щоб сіль із цукром розчинилися. Їх потрібно залишити догори дном до охолодження.
Деякі рецепти хочеться спробувати без ризику і зробити зовсім маленьку порцію. Тому стане в пригоді варіант приготування маринованих кабачків на одну банку. Для нього беремо:
Кабачки потрібно помити й нарізати на кубики або кружечки. Також миємо й очищаємо інші інгредієнти. Часник потрібно дрібно нарізати, а хрін - на брусочки.
Банку заздалегідь стерилізуємо. На дно викладаємо прянощі, зелень, часник, хрін і перець. Далі йдуть кабачки, сіль, оцет і цукор. Вливаємо гарячу воду і стерилізуємо 15 хвилин.
Закатуємо, перевертаємо, накриваємо чимось і залишаємо мариновані кабачки остигати.
Цей рецепт розрахований на п'ять півлітрових банок. Також беремо:
Овочі миємо та чистимо. Моркву та кабачки натираємо на насадці для корейської моркви. Цибулю потрібно нарізати на тонкі півкільця.
Складаємо все в миску і заливаємо маринадом з решти інгредієнтів. Перемішуємо і залишаємо на кілька годин. Потім розкладаємо салат по банках і стерилізуємо 15 хвилин. Закочуємо, перевертаємо й укутуємо. Після охолодження прибираємо мариновані кабачки на зберігання.