Три смачних рецепти, які дадуть змогу заготовити на зиму нову консервацію.
Літо - ідеальний час для всіляких консервацій. Наприклад, можна приготувати огірки з гірчицею в зернах або просто взяти суху. Ми розглянемо обидва варіанти.
За цим рецептом вийдуть пікантні й ароматні овочі. Щоб приготувати огірки з гірчицею в зернах без стерилізації, беремо:
Змішуємо всі інгредієнти для маринаду в каструлі та відкладаємо в сторону. Огірки нарізаємо на кружечки або брусочки. Перемішуємо їх із маринадом і залишаємо на дві години. Кілька разів перемішуємо.
Ставимо на плиту, доводимо до кипіння і готуємо, поки шматочки овочів не змінять колір. Розкладаємо в стерилізовані банки й закатуємо. Залишаємо вкритими до охолодження.
Тепер розглянемо, як зробити різані огірки з гірчицею в зернах. Їх можна подавати як закуску або у форматі салату. Для приготування беремо:
Огірки замочуємо у воді та ретельно промиваємо їх після цього. Нарізаємо на великі шматочки, а цибулю - на півкільця.
Додаємо всі інші інгредієнти та перемішуємо. Затягуємо миску плівкою і залишаємо на чотири години на столі.
Поки огірки маринуються і пускають сік, розбираємося з банками. Їх потрібно ретельно вимити і простерилізувати. Укладаємо щільно огірки з цибулею і маринадом у банки, закриваємо кришками і прибираємо на зберігання.
Наостанок ми залишили рецепт, за допомогою якого можна зробити одну порцію смачної закуски. Щоб приготувати огірки з гірчицею в зернах, на 1 літрову банку беремо:
У банку на дно укладаємо всю зелень, півкільця цибулі, лаврушку і часник. В огірків зрізаємо "попки" і укладаємо овочі в ємність. Всипаємо нарізаний перець і спеції.
Заливаємо огірки окропом, прикриваємо кришкою і трохи струшуємо. Перекладаємо банку в миску і залишаємо на столі на добу. Потім прибираємо в холод ще на два дні.