Консервовані помідори добре смакуватимуть у холодну пору року.
Помідори є одними із найпопулярніших овочів для консервації.
Заготовляють помідори на зиму різними способами, використовуючи всякі рецепти й застосовуючи певні секрети приготування, аби можна було посмакувати цими овочами в холодну пору року.
(на 3-літрову банку)
На дно стерилізованої банки покласти накришені зубчики часнику, цибулю, зелень кропу, листя хрону, листя смородини та перець горошком.
Читайте такожСалат з огірків на зиму: рецепти смачної закуски
Вимити помідори, покласти їх у підготовлену банку, заливши на 10 хвилин окропом. Через деякий час злити заливку в каструлю. Додати цукор, сіль і нагріти її до кипіння, після чого влити оцет.
Залити помідори киплячим розсолом і відразу ж закатати кришками. Перевернути банку догори дном, укутати її до цілковитого охолодження. Після того, як банка остигне, прибрати її в холодне місце.
Ретельно помити банки та кришки. Потім їх слід простерилізувати. Зробити це можна на водяній бані, в мікрохвильовці або ж у духовці.
У помідорах, де була плодоніжка, зробити по кілька проколів, щоб плоди були цілими й апетитними на вигляд.
У чисту стерильну банку на дно покласти лист хрону, зубчики часнику, лавровий лист і гілочки кропу. Додати помідори.
Приготування розсолу. Налити в каструлю води, додати сіль і цукор. Покласти на сильний вогонь, після закипання проварити близько 1 хвилини, влити оцет, і зняти розсіл з вогню.
Вкинути до помідорів порошок гірчиці та перець горошком. Акуратно струснути банку, щоб гірчиця розподілилася по томатах.
Залити банки киплячим маринадом. Закрити стерильними кришками. Покласти заготовку під теплу ковдру й залишити до повного охолодження. Остиглі банки перемістити в прохолодне місце на зберігання.
(на дві 3-літрові банки)
Підготувати банки. Вимити перці, помідори та зелень. Часник почистити.
Читайте такожПросто й смачно: рецепти найкращого домашнього печива
У помідорів вирізати плодоніжки і вставити по зубку часнику.
Помістити помідори в банку, прошаровуючи гілочками селери та петрушки, шматочками болгарського перцю та шматочком стручка гострого перцю. Залити окропом на 20 хвилин.
Воду злити, при цьому заміряти.
Далі додати з розрахунку на 1 л води - 1 столову ложку (з гіркою) солі, 4 столові ложки (з гіркою) цукру. Закип'ятити, додати 50 мл оцту.
Залити банки й закатати. Остудити, укутавши ковдрою.