Рецепт простого домашнього печива / фото ua.depositphotos.com

Смачне та ніжне печиво дуже просто приготувати, до того ж із доступних складових. Воно стане чудовим частуванням до чаю або кави у колі родини або для гостей.

Печиво "Савоярді"

  • Борошно - 50 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Цукрова пудра - 50 г
  • Ванільний цукор - 0,5 ч. л.

Розділити яйця на білок і жовток. Жовтки змішати вінчиком з ванільним цукром.

Читайте такожХрустке пісочне печиво: як приготувати смаколик через м’ясорубку

Білки збити в легку піну. Додати частинами цукрову пудру і збити до щільних стійких піків.

Змішати силіконовою лопаткою білки з жовтками, до однорідної консистенції. Додати просіяне борошно та вимісити однорідне тісто.

Викласти тісто у кулінарний мішок з насадкою (великий круглий отвір).

Відсадити на пергамент печиво довжиною близько 7 см. Посипати цукровою пудрою.

Випікати у розігрітій духовці при температурі 175°С, приблизно 10-14 хвилин. Печиво "Савоярді" має бути світлого кольору. Зняти його з пергаменту й остудити на решітці.

Молочне печиво

  • Борошно - 350 г
  • Масло вершкове (або маргарин) - 100 г
  • Цукор - 150 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Молоко - 80 мл
  • Розпушувач - 10 г

Розм’якшене вершкове масло розтерти з цукром. Додати яйце та молоко, перемішати до однорідності за допомогою вінчика.

Молоко підігріти до кімнатної температури.

Як приготувати просте печиво / фото ua.depositphotos.com

Борошно з’єднати з розпушувачем і частинами ввести до основної маси, замішуючи тісто. Замішувати можна спочатку ложкою, а потім руками. Тісто має вийти м'яке та еластичне, яке зовсім не липнутиме до рук.

Увімкнути духовку і розігріти до 180°С.

Розкачати тісто у пласт 0,5 см завтовшки і з допомогою формочки вирізати печиво.

Викласти заготовки на деко, застелене пергаментним папером. Випікати печиво при 180°С близько 15 хвилин.

Печиво "Кокосанка"

  • Кокосова стружка - 200 г
  • Цукор - 120 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Волоські горіхи (за бажанням для начинки) - 20 г

Чорнослив замочити у гарячій воді на 10 хвилин, промити й обсушити. Горіхи (четвертинки) також промити та обсушити на рушнику.

Яйця збити з сіллю і цукром на середніх оборотах, поки маса не побіліє.

У збиту масу додати кокосову стружку й розмішати до однорідності. Повинна вийти волога розсипчаста маса, яка добре ліпиться. З тіста сформувати кульки завбільшки з волоський горіх.

Читайте такожЯк замаринувати сливи на зиму: рецепти пікантної заготовки

За бажання в серединку печива можна додати горішок або чорнослив.

Готове печиво викласти на холодну решітку, застелену килимком або пергаментом.

Відправити у заздалегідь розігріту духовку до 180°С  на 20-23 хвилини. Через 10-12 хвилин верх прикрити зім'ятим і розправленими пергаментом, випікати до золотистого кольору. Почекати, поки печиво охолоне, потім можна ним смакувати.

Інші рецепти, які можуть зацікавити:

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram