Рецепт салату з огірків на зиму / фото ua.depositphotos.com

Салат з огірків на зиму – один із найпопулярніших видів консервації. Така закуска чудово підійде і для сімейної вечері, і для святкового столу.

Рецептів салатів з огірків на зиму є безліч. Зазвичай їх готують гострими, іноді з легким солодкуватим смаком. Найчастіше до огірків додають болгарський перець, помідори, цибулю, моркву, часник, зелень.

Салат з огірків "Ніжинський"

  • Огірки - 1 кг
  • Цибуля ріпчаста - 0,5 кг
  • Цукор - 0,5 ч.л.
  • Перець горошком - 2 шт.
  • Сіль - 2 ч.л.
  • Оцет - 1 ст.л.
  • Кріп - 50 г

Невеликі за розміром огірки варто замочити на ніч у холодній воді.

Відео дня

Потім добре вимити огірки під проточною водою й нашаткувати тонкими півкільцями. Цибулю очистити та порізати тонкими кільцями.

Читайте такожАроматний томатний сік: рецепти смачної заготовки на зиму

Свіжий кріп вимити, дрібно нарізати. Перемішати овочі.

Банки ретельно помити, а кришки ошпарити окропом.

Покласти в кожну банку пару горошин чорного перцю. Наповнити їх салатом, щільно утрамбовуючи його ложкою. Всипати у кожну сіль та цукор, додати оцет. Залити окропом.

Накрити банки кришками й залишити на 20 хвилин. Потім відправити банки в духовку, розігріту до 100°C. Через 5 хвилин збільшити температуру до 120°C і стерилізувати ще близько 10 хвилин. Завершивши, відкрити дверцята духовки й дати салату охолонути. Потім дістати банки і закрутити кришками, доливши за потреби окріп до самого верху.

Салат із огірків з помідорами

  • Огірки - 3-4 шт.
  • Помідори - 2 шт.
  • Перець болгарський - 2 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Оцет 9% - 1,5 ст. л.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Олія - 30 мл

Огірки, моркву та цибулю почистити. З болгарського перцю видалити насіння, зрізавши кришечки з хвостиками, промити.

Моркву та огірки натерти на великій тертці.

Нарізати цибулину дрібними кубиками й пасерувати разом із морквою в казані, в розігрітій олії, близько 5 хвилин.

Залити помідори окропом і залишити на 5 хвилин.

Як приготувати салат з огірків на зиму / фото botanichka.ru

Болгарський перець нарізати дрібними кубиками. Додати їх разом з огірковою масою в казан на плиті. Перемішати все та млоїти близько 5 хвилин на слабкому вогні.

Помідори вийняти з окропу й очистити від шкірки. Нарізати їх скибочками й висипати в глибоку ємність. Пюрирувати за допомогою занурювального блендера.

Влити томатну масу в казан, додати сіль, цукор, влити оцет і перемішати.

Томити приблизно 20-30 хвилин на мінімальному вогню, поки не випарується зайва рідина.

Викласти гарячий салат у стерилізовані банки й закатати стерилізованими кришками за допомогою ключа для консервації. Потім перевернути банки догори дном і дати охолонути.

Інші рецепти, які можуть зацікавити: