Поки не закінчився сезон, обов'язково приготуйте салат з огірків на зиму - по-корейськи, з часником, помідорами, без стерилізації та варки.
Салат на зиму з огірків можна готувати в будь-яких інтерпретаціях. Хтось полюбляє гостренький, з часничком або приправами, комусь подобається з томатами, а хтось шукає до непристойності простий рецепт, щоб довго не возитися. Ми зібрали кілька рецептів салатів на будь-який смак.
Виходить такий салат з огірків на зиму як свіжий, готується дуже просто і з'їдається "на ура".
Інгредієнти:
Із цієї кількості вийде 3 банки об'ємом 700 г.
Огірки нарізати кружальцями, цибулю - на чверть-кільця. Додати дрібно рубаний часник і кріп, сіль, цукор, оцет і все перемішати. Накрити кришкою і поставити в холодильник на 12 годин - за цей час огірки пустять сік.
Дістати огірки з холодильника, ще раз перемішати і розкласти по стерилізованих банках. Щільно утрамбувати, зверху влити сік. Закрити стерилізованими кришками твіст-офф (для закупорювання банок із різьбленням) або закатати звичайними закаточними.
Зберігати таку консервацію потрібно в холодильнику або льосі, у прохолодну погоду можна на балконі.
Любителям пряного сподобається смачний салат по-корейськи на зиму. Рецепт цього зимового салату також дуже простий - для нього потрібні лише огірки, морква і цибуля.
Інгредієнти:
Огірки нарізати за допомогою хвилястої фігурної насадки, цибулю - тонкими півкільцями, моркву натерти на тертці як для моркви по-корейськи. Змішати всі овочі, додати сіль, цукор, приправу, оцет і олію. Залишити на 2-4 години, періодично помішуючи - овочі мають пустити сік.
Розкласти по стерилізованих банках, закрити кришками твіст-офф (для закупорювання банок із різьбленням) або накрити закаточних кришками (не закатувати). Поставити банки в каструлю, залити водою по горлечко і довести її до кипіння. Кип'ятити протягом 10 хвилин. Вийняти і закатати, якщо використовуєте закаточні кришки.
Зберігати можна в коморі, підвалі або погребі.
У цьому рецепті мікс-салату овочі викладають шарами в банку, а потім додають спеції та прянощі.
Інгредієнти:
Для маринаду на банку 0,5 л:
Огірки нарізати кружальцями, помідори шматочками, цибулю - півкільцями. Викласти в стерилізовані банки шарами, чергуючи їх. Покласти в кожну банку сіль, цукор, оцет і олію, залити окропом. Прикрити зверху закаточними кришками, поставити в каструлю, налити воду і довести до кипіння. Стерилізувати 5-7 хвилин. Вийняти банки й закатати.
Любителям гостренького припаде до душі цей рецепт салату з огірків.
Інгредієнти:
Вихід - 5 л банок готового салату.
Огірки потрібно розрізати навпіл, а потім - уздовж на чотири частини. Додати сіль, цукор, олію, оцет, гірчицю, перець, часник і все перемішати. Залишити маринуватися на 4 години, потім розкласти по стерилізованих банках. Поставити в каструлю для стерилізації, стерилізувати 15 хвилин. Вийняти й закатати.
Раніше ми розповідали, як приготувати солодкі огірки на зиму - пікантні та хрусткі.