Мариновані огірки солодкі хрусткі на 1-літрову банку / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

У серпні починається сезон консервації огірків. Найчастіше їх засолюють, але це не єдиний спосіб. Рекомендуємо заготовити солодкі мариновані огірки - вони завжди виходять хрусткими, з яскравим пікантним смаком. Така консервація завжди буде "нарозхват" за будь-яким столом.

Огірки на зиму солодкі

Інгредієнти:

  • огірки - 2 кг;
  • корінь хрону - 10 г;
  • часник - 4 шт;
  • листя смородини - 4 шт;
  • листя вишні - 2 шт;
  • лавровий лист - 4 шт;
  • перець чорний горошком - 15 шт;
  • цукор - 5 стол. л.;
  • сіль - 3 стол. л.;
  • оцет 9% - 4 стол. л.;
  • вода - 2 літри.

Рецепт розрахований на 2 банки об'ємом 1 літр. Щоб солодкі огірки на зиму добре приготувалися, відбирайте плоди завдовжки не більше 10 см. Якщо хочете додати гостроти страві, то покладіть у кожну банку по половині перцю чилі.

Відео дня

Огірки ретельно вимийте, обріжте кінчики та залийте холодною водою. Замочуйте овочі 2-3 години, щоб вони стали хрусткими. Потім злийте воду. Банки для консервації простерилізуйте в духовці або мікрохвильовці, або просто промийте з милом.

Мариновані огірки солодкі хрусткі / фото ua.depositphotos.com

У банки порівну розкладіть листя вишні та смородини, зубчики часнику та іншу зелень за смаком, а також по одному лавровому листу. Потім щільно утрамбуйте огірки. У каструлі закип'ятіть воду і залийте в банки на 15 хвилин, прикривши кришками.

Потім злийте окріп назад у каструлю і ввімкніть вогонь. Додайте решту лаврових листів, перець, сіль, цукор і оцет. Варіть маринад 5 хвилин і знову влийте в банки.

Готові огірки солодкі на зиму закатайте прокип'яченими кришками і переверніть догори дном. Накрийте теплою ковдрою і залиште до повного охолодження. Зберігайте консервацію в темному прохолодному місці.

Вас також можуть зацікавити новини: