Відомий одеський ресторатор поділився смачним рецептів мініатюрних голубців.
Український ресторатор, власник закладів «Дача», «Тавернетта», «Компот» і «Пан-Піца» Савва Лібкін розкрив рецепт фірмових одеських мініатюрних голубців. Місцеві голубці відрізняються від звичних як розміром, так і начинкою, і дуже полюбилися українцям.
"Розмір голубців - хороший тест для одеської господині. Голубці повинні бути маленькими, і їх повинно бути багато, щоб на порцію доводилося мінімум штук 18-20", - говорить Лібкін. Також одеські голубці начиняють змішаним фаршем з телятини і свинини.
Для рецепта використовується капуста сорту "Цукрова голова". Для ніжного смаку краще брати молоду капусту і бланшувати її 30 секунд.
З капусти зняти верхні листки, помити, видалити качан і грубі частини. Качан опустити в киплячу воду з додаванням лимонного соку, щоб листя не порвалися. Варити капусту поки верхні листки стануть м'якими і легко відокремляться від качана. Зняти верхні листки і покласти в крижану воду. Решту качана опустити в киплячу воду і повторювати процедуру, поки не будуть розібрані всі листя.
Читайте такожКотлети по-київськи-класичний рецепт відомої української страви
У глибокій мисці з'єднати рис, м'ясо, половину моркви з цибулею, сіль, мелений чорний перець. На капустяний листочок покласти трохи фаршу і загорнути, як рулет, до половини, потім загнути краї всередину і докрутити рулет до кінця. Голубці повинні бути розміром з мізинець. На дно посуду з товстими стінками викласти трохи залишків капустяного листя, а зверху щільно викласти голубці.
Половину цибулі з морквою змішати з пюре з помідорів і бульйоном, додати сіль, перець і цукор, довести до кипіння і зробити густий соус. Залити голубці соусом і зверху придавити. Довести до кипіння і тушкувати 40 хвилин на маленькому вогні. Готові голубці зняти з вогню і залишити ще на 30 хвилин під закритою кришкою, а потім подати зі сметаною.
Читайте також інші рецепти: