Все літо хазяйки активно "закривають" соковиті і стиглі помідори
Літо - сезон консервації, в процесі якого всі ми робимо заготовки з овочів, фруктів і ягід. Помідори - не виняток. УНІАН пропонує кілька дивовижних рецептів зимових ласощів. Раніше ми розповідали про те, чим корисні мариновані помідори і кому вони протипоказані.
Викладаємо на дно банки 3 гілочки петрушки, 4 парасольки кропу і половину часнику, нарізаного пластинами. Додаємо лавровий лист, гвоздику і перець. Зверху викладаємо помідори і висипаємо ту кількість зелені, що залишилась. Вливаємо в банку окріп, накриваємо кришкою і залишаємо на 15 хвилин.
Зливаємо рідину з банки в каструлю, додаємо сіль, цукор, оцет і перемішуємо. Доводимо до кипіння і варимо пару хвилин. Потім вливаємо рідину в банку і закочуємо.
Для томатного соку (кількість вказана на 1 літр):
У кожну банку з тих, що ви приготували для консервації, вливаємо 1.5 ст.л яблучного оцту. Всі помідори сортуємо і ділимо на дві частини. Найменші і красиві відбираємо, а ті, що мають непривабливий вигляд, залишаємо для соку. Якщо є пошкоджені овочі, зрізаємо всі "проблемні" місця.
Не забуваємо підготувати простерилізовані банки.
Беремо помідори для томатного соку, розрізаємо кожен навпіл і пропускаємо через м'ясорубку або блендер. Одержаний сік зливаємо в каструлю, додаємо цукор і сіль, доводимо до кипіння. Після того, як маса закипить, відразу вимикаємо вогонь.
Читайте такожЩо приготувати з кабачків: добірка апетитних сезонних страв
Закочуємо банки, перевертаємо на кришки і накриваємо теплою тканиною.
Кидаємо в банку листя хрону і укладаємо зверху помідори. Кип'ятимо воду, заливаємо нею овочі, накриваємо кришкою і залишаємо на 25 хвилин.
В цей час через м'ясорубку пропускаємо моркву, перці, часник і зелень. Беремо каструлю, наливаємо в неї 1 л.води, засипаємо овочеву масу, додаємо сіль і цукор, перемішуємо. Доводимо на помірному вогні до кипіння і варимо 5 хвилин.
Зливаємо воду з помідорів, насипаємо в банку спеції, оцет і овочеву масу. Якщо потрібно, доливаємо до країв окріп. Закочуємо банки.
На дно банки викладаємо нарізані часник, перець і кріп. Утрамбовуємо помідори, чергуючи їх з виноградом. Наливаємо в банку окріп, накриваємо кришкою і залишаємо на 15-20 хвилин. Потім зливаємо воду в каструлю, додаємо сіль, цукор і кип'ятимо 5 хвилин.
Додаємо в банку яблучний оцет, соєвий соус і розсіл, а після - закочує.
Нарізаємо цибулю кільцями. Викладаємо в банку половину від нарізаної кількості, додаємо гвоздику. А потім чергуємо помідори з цибульними кільцями.
Наливаємо в банку окріп, накриваємо кришкою і залишаємо на 20 хвилин. Потім зливаємо воду в каструлю, насипаємо сіль і цукор, перемішуємо і кип'ятимо. Додаємо оцет, заливаємо помідори киплячою сумішшю і закочуємо.