Мариновані помідори користь і шкода / фото ua.depositphotos.com

З настанням сезону помідорів господині часто роблять закрутки на зиму, адже у свіжому вигляді цей овоч зберігається недовго. Консервація часто рятує нас в зимові дні, коли в магазині продаються лише несмачні тепличні овочі. Ще одна причина готувати консервовані помідори - користь для здоров'я. При маринуванні зберігається велика частина корисних речовин і вітамінів.

На нашому сайті ви можете підібрати рецепт маринованих помідорів на свій смак. А в цій статті ми розберемося, чим корисний цей овоч в консервованому вигляді, і кому він протипоказаний.

Мариновані помідори - користь

Мариновані помідори містять велику кількість антиоксиданту ліпкоїну, який допомагає в профілактиці серцево-судинних захворювань. Якщо закрити помідори без оцту, вони збережуть більше вітамінів, а також протизапальні та антибактеріальні властивості.

Відео дня

Мариновані помідори належать до низькокалорійних продуктів. Їх можна вживати при схудненні. У консервації зберігається вітамін В і аскорбінова кислота, які корисні для судин. Приготовані таким способом овочі позитивно впливають на абсорбцію заліза і здоров'я очей. 

Консервовані помідори допомагають нейтралізувати дію алкоголю і полегшують стан при похміллі. Вони також можуть підвищити артеріальний тиск, що корисно для гіпотоніків.

У чому шкода маринованих помідорів

Читайте такожУніверсальний овоч: користь і шкода кабачків, кому протипоказаніЯк і будь-яка консервація, такі продукти шкодять людям з підвищеною кислотністю шлунка, виразкою, гастритом і захворюваннями кишечника. Через підвищену кількість щавлевої кислоти і солі консервовані помідори заборонені при сечокам'яній хворобі. Мариновані овочі підвищують артеріальний тиск, тому не рекомендуються при гіпертонії.

Вам також може бути цікаво: