Такий салат прикрасить собою будь-яке застілля.
Салат "Царський" – дуже ошатний і багатий на смак. Він цілком виправдовує свою назву, адже в його складі червона риба (або кальмари) та червона ікра – царське частування!
Яйця відварити круто, очистити від шкаралупи й натерти на дрібній тертці. Викласти на блюдо першим шаром яйця і змастити невеликою кількістю майонезу.
Читайте такожСоковита шинка зі свинини: як приготувати апетитну закуску
Крабові палички (або крабове м'ясо) натерти на дрібній тертці та викласти наступним шаром. Змастити невеликою кількістю майонезу.
Гострий сир натерти на дрібній тертці й викласти зверху. Змастити майонезом.
Очищені кальмари потрібно заздалегідь відварити, помістивши тушки в киплячу воду на пару хвилин, й остудити. Потім нашаткувати дрібними кубиками. Викласти їх поверх сиру. Зверху майонез.
Креветки заздалегідь відварити у киплячій воді протягом пари хвилин. Очистити від панцирів. І перевірити наявність на спинках стравоходу (темно-зеленої смужки), видалити, зробивши надріз уздовж всієї спинки креветки.
На майонез зверху викласти креветки. Прикрасити салат червоною ікрою та свіжою зеленню. Форму салату можна надати будь-яку, зокрема використовуючи кулінарне кільце.
Відварити овочі та яйця, остудити та очистити. Також для приготування салату знадобиться щільна фольга.
Очищену моркву натерти на дрібній тертці. Розкласти її на фользі рівним шаром, змастити майонезом, сіль і перець за бажанням.
Далі викласти шар тертої картоплі, майонез, сіль. Потій йде шар тертих яєць, майонез, сіль.
На один край покласти смужками порізану рибу, посипати зеленню. Обережно скрутити салат у рулет. Фольга допоможе надати форму. Відправити салат у холодильник на 5-6 годин мінімум.
Як мине вказаний час, обережно розгорнути салат, перекласти на блюдо із зеленню. Зверху полити майонезом і покласти по центру ікру.