Весняний салат з оселедцем і свіжою зеленню стане у вас найулюбленішим.
Багатьом українцям подобається Оселедець під шубою, але з настанням теплої пори року хочеться чогось більш легкого. Пропонуємо приготувати весняний салат з улюбленою рибою, в якому використовуються сезонні продукти. Ця проста в приготуванні і ароматна страва стане у вас однією з найулюбленіших.
Для салату краще брати молоду картоплю, якщо вдасться таку знайти. Також в нього можна додавати будь-яку свіжу зелень на ваш смак. Добре підійдуть зелений часник, шпинат або черемша.
Інгредієнти:
Картоплю помити, почистити і відварити в підсоленій воді до готовності (приблизно 25 хвилин). Потім остудити і нарізати кубиком. Половину цибулини нарізати тонкими півкільцями. Помити і дрібно нарізати свіжу зелень. Оселедець дрібно нарізати. З'єднати всі інгредієнти в салатнику і заправити ароматною нерафінованою олією. Соліть салат обережно, оскільки оселедець сам по собі солоний.
Яблука беріть кислі або кисло-солодкі для контрасту смаку. Цибуля не має бути гіркою.
Інгредієнти:
Цибулю нарізати тонкими півкільцями, оселедець - маленькими шматочками, яблуко - соломкою. Нарізане яблуко скропити лимонним соком, щоб воно не потемніло в салаті. Сметану змішати з гірчицею в зернах. У салатнику змішати оселедець, цибулю і яблука. Заправити салат соусом, посолити і поперчити.