Оселедець під шубою рецепт/ фото ua.depositphotos.com

Оселедець під шубою - це відомий святковий салат радянської кухні. До складу класичного рецепта входить слабосолоний оселедець, варені овочі та яйця. Салат викладається шарами, які змащують майонезом. Він часто прикрашає святковий стіл, але особливо популярний Оселедець під шубою на Новий рік. Готується ця страва дуже просто та з недорогих інгредієнтів, а з'їдається за лічені хвилини.

Класичний рецепт оселедця під шубою

Оселедець під шубою класичний рецепт / фото ua.depositphotos.com
  • Оселедець філе - 500 г.
  • Картопля - 5 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Морква - 3 шт.
  • Яйця - 5 шт.
  • Майонез - 250 г.
  • Буряк - 4 шт.

Моркву, картоплю, буряк і яйця відварити до готовності і остудити. Морква і картопля варяться 25 хвилин, яйця - 10 хвилин. Буряк потрібно варити 1 годину. Очищену цибулю дрібно нарізати і ошпарити окропом. Оселедець нарізати однаковими шматочками. Картоплю, моркву і буряк натерти на тертці, яйця дрібно нарізати.

У широкий плоский посуд викласти на дно оселедець, вирівняти, змастити майонезом. На оселедець викласти шар моркви, потім картоплю і яйця. Кожен шар змащувати майонезом. Зверху викласти шар буряка, злегка посолити салат і змастити останній шар майонезом. Прикрасити салат зеленню, яйцями або цибулею. Залишити в холодильнику на кілька годин.

Оселедець під шубою з яблуком

Шуба рецепт / фото ua.depositphotos.com
  • Філе оселедця - 400 г.
  • Буряк - 100 г.
  • Картопля - 3 шт.
  • Морква - 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Яблуко - 1 шт.
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Майонез - 200 мг.
  • Сіль - за смаком.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Бальзамічний оцет - 1 ч. л.

Буряк, картопля, морква і яйця відварити до готовності і остудити. Яйця дрібно нарізати. Яблуко, моркву, картоплю і буряк натерти на тертці. Цибулю подрібнити, залити сумішшю цукру, бальзамічного оцту і солі і маринувати кілька хвилин. Злити маринад.

Викласти салат: спочатку картоплю, потім оселедець, цибулю, моркву, яблуко і яйце. Кожен шар змащувати майонезом. Останнім шаром викласти тертий буряк. Зверху змастити майонезом і прикрасити за смаком. Залишити салат настоятися на 2 години.

Читайте також інші рецепти: