Прості апетитні салати для свята.
Мариновані гриби - прекрасний компонент для ситних і різноманітних салатів. Їх пікантний смак з легкою кислинкою робить цей інгредієнт "королем" страви. Мариновані гриби в салаті можна доповнити зеленню, овочами, м'ясними продуктами або сиром - таких рецептів багато. Цей салат стане прикрасою вашого столу і урізноманітнить святкове меню.
Яйця відварити круто, дрібно нарізати. Печериці нарізати на четвертинки, цибулю - півкільцями. Пекінську капусту нашаткувати. Капусту змішати з майонезом, викласти в формувальне кільце на тарілку. Зверху викласти яйця, гриби, цибулю, посипати зеленню.
Курку і яйця відварити до готовності, остудити і нарізати. Печериці нарізати скибочками, ягоди винограду розрізати навпіл і видалити кісточки. Курку і яєчні білки нарізати невеликими кубиками, а жовтки розім'яти виделкою з майонезом, молоком і гірчицею.
У миску викласти мариновані гриби, курку, яєчні білки і виноград. Заправити соусом з жовтками і майонезом, посолити і перемішати.
Картоплю, моркву і яйця відварити до готовності і остудити. Шинку і гриби нарізати невеликими шматочками. Шинку і гриби нарізати скибочками, цибулю дрібно порубати. Картоплю, яйця, моркву і сир натерти на крупній тертці.
На тарілку покласти кулінарне кільце. Викласти шарами картоплю, цибулю, сир, гриби, шинку, моркву і яйця. Кожен шар крім останнього трохи змастити майонезом. Зверху прикрасити зеленню.
Читайте також інші рецепти: