Якщо звичні салати готувати вже не хочеться, тоді прийшла пора порадувати себе модними ресторанними салатами, які вдома готувати зовсім не складно.
Салат - незамінна страва на святковому столі, також ним можна урізноманітнити сімейну вечерю. Однак якщо традиційні салати не приваблюють, можна приготувати ресторанні салати в домашніх умовах.
Раніше УНІАН писав, як готувати салат Цезар.
Цей салат вдома виходить ще смачніший, ніж в ресторані, а складається всього з чотирьох інгредієнтів. Для нього потрібні:
Для заправки взяти трохи кропу, кілька зубчиків часнику, майонез, сіль і перець.
Зварити яйце і порізати соломкою, так само вчинити з огірками і бужениною. На середній тертці натерти сир. Подрібнити кріп і висипати до нарізаних інгредієнтів, посолити, поперчити, часник розчавити пресом і додати в салат, потім полити майонезом і перемішати.
А цей салат не тільки смачний, він ще й готується за 15 хвилин. Відмінний варіант, якщо несподівано нагрянули гості. На шість порцій знадобляться:
Спочатку потрібно зварити яйця і порізати кружальцями. Потім подрібнити буженину і додати до яєць. Після цього змішати перець, майонез, гірчицю і сіль. Полити цим міксом інгредієнти, перемішати, посипати петрушкою і покласти шматочок лимона.
Кулінар Сергій Джуренко радить дуже простий салат, на приготування якого вдома піде 15 хвилин. На дві порції потрібні:
Для заправки взяти майонез або йогурт, діжонську гірчицю, цукор, сіль і перець.
Зварити моркву і яйця круто. Буженину, огірок і варену моркву порізати соломкою і з'єднати з консервованою кукурудзою. Потім навпіл порізати яйця, дрібно нарізати корнішони і додати до решти інгредієнтів. Після цього салат посолити і поперчити.
Для заправки: змішати в мисці 2 ст.л. йогурту або майонезу, додати чайну ложку діжонської гірчиці і пів чайної ложки цукру, поперчити і перемішати. Заправити блюдо і поставити ненадовго в хлодильник.
Модні ресторанні салати можна покуштувати не тільки в закладі, їх легко готувати і вдома. Причому є такі рецепти, в яких складові цілком доступні. Салат з пекінської капусти з куркою один з таких:
Спочатку потрібно зварити яйця і куряче філе. Після того як філе охолоне, порізати невеликими шматочками. Нашаткувати пекінську капусту, нарізати соломкою огірок. Зелену цибулю і яйця подрібнити. Все скласти в одну ємність, посолити, поперчити, полити майонезом і перемішати.
Ще можна порадувати домашніх або гостей салатом з огірків і консервованого тунця. Для нього знадобляться:
Вимити і висушити салатне листя, порвати його руками і розкласти на тарілці. Зварити яйця і, після охолодження, порізати півкільцями. Подрібнити огірки і помідори.
Зробити заправку: з банки з тунцем злити 2 ст. л. рідини в окрему миску, додати туди сік лимона, сіль і перець і перемішати.
Тунець викласти на листя салату, зверху помідори, огірки і яйця. Потім здобрити заправкою.