Такі салати порадують своєю легкістю та свіжістю.
Салати зі свіжих овочів – чудова корисна їжа. З весни й до осені вони особливо радують соковитістю свіжих помідорів, огірків, перців, зелені.
Помідори та огірки нарізати скибочками, цибулю і перець – соломкою. Редис нарізати тонкими кружечками та подрібнити зелень.
Читайте такожСмачні салати без майонезу: рецепти простої та корисної страви
Викласти овочі в широку миску й акуратно перемішати. Додати заправку, знову акуратно перемішати.
Листя салату помити і нарвати руками на невеликі шматочки.
Додати до овочевої суміші листя салату і подрібнену зелень, легенько перемішати салат. Викласти гіркою на плоске блюдо та прикрасити зеленню.
Помідори та огірки помити, порізати. Болгарський перець порізати півкільцями.
Цибулю нарізати кільцями, зелень – дрібно порубати. Додати їх до решти овочів.
Приправити сіллю та перцем. Заправити оливковою олією й перемішати салат. Бринзу розкришити, додати у салат.
Курячі грудинки нарізати тонкими смужками або невеликими кубиками.
Розігріти на сковороді 1 столову ложку олії, додати грудинку. За бажанням можна посипати часниковим порошком, посолити й обсмажувати на сильному вогні, постійно помішуючи, до готовності.
Помити й обсушити листя салату. Скласти у глибоку ємність.
Помідори чері помити, обсушити, порізати навпіл або залишити цілими. Помити огірки та нарізати довільно. Додати їх до листя салату.
Цибулю почистити і нарізати тонкими півкільцями. Додати до решти овочів.
Приготування заправки. Змішати в окремій ємності олію та зернову гірчицю.
Додати до овочів обсмажену грудинку, полити зверху заправкою. Скропити соком свіжого лимона, посолити й поперчити за смаком. Усе перемішати.