Смачний салату без майонезу - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Салати без майонезу – одні з найбільш низькокалорійних і корисних. Замість нього салати можна заправляти рослинною, оливковою або кукурудзяною оліями, а також сметаною, йогуртом, бальзамічним оцтом, соєвим соусом, гірчицею і різноманітними білими соусами.

Салат із помідорами й сиром

  • Помідори - 200 г
  • Твердий сир - 80 г
  • Часник - 2 зубчики
  • Білий хліб - 300 г
  • Рослинна олія - 4 ст. л.
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Сіль - за смаком

Насамперед слід приготувати сухарики. Хліб нарізати невеликими кубиками. У сковороду влити 2 столові ложки олії й обсмажити сухарики з усіх боків до хрусткого стану і золотистого кольору.

Читайте такожЯк варити перловку: рецепти смачної та поживної кашіВикласти сухарики в окрему миску і посолити. За бажання можна також поперчити або додати якісь приправи.

Відео дня

У тій же сковороді розігріти решту олії, додати подрібнений зубчик часнику. Обсмажувати часник буквально 20-30 секунд, бо він дуже швидко пригорає.

Залити олією з часником сухарики і перемішати їх.

Помідори добре помити. Видалити у них плодоніжки й нарізати тонкими шматочками або кубиками. Додати до помідорів подрібнений зубчик часнику.

Сир натерти на тертці та додати до решти інгредієнтів.

Заправити салат сметаною. За потреби досолити. Все перемішати, перекласти у салатник. Подавати салат із сухариками, але додавати їх слід безпосередньо перед вживанням.

Салат із авокадо та йогуртовою заправкою

  • Авокадо - 1 шт.
  • Куряча грудинка - 1 шт.
  • Огірок свіжий - 1-2 шт.
  • Сік лимонний - 1 ч. л.
  • Йогурт грецький - 150 г
  • Часник - 1 зубчик
  • Гірчиця - 0,5 ч. л.
  • Кріп свіжий - 1 пучок (невеликий)
  • Сіль - за смаком

Курячу грудинку заздалегідь відварити у підсоленій воді та остудити.

Авокадо очистити від шкірки і кісточки, нарізати довільно невеликими шматочками. Викласти у миску, скропити лимонним соком і перемішати. Додати нарізаний огірок і нарізану кубиками курячу грудинку.

Рецепт салату без майонезу / фото ua.depositphotos.com

Для соусу змішати йогурт, посічену зелень, часник та гірчицю.

Заправити салат соусом та добре перемішати. За потреби посолити. Дати салату просочитися соусом 15-20 хвилин.

Салат із сиром та маслинами

  • Помідори - 3 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Твердий сир - 150 г
  • Маслини - 150 г
  • Базилік - за смаком
  • Петрушка - за смаком

Для заправки

  • Лимонний сік - 1 ст. л.
  • Рослинна олія - 3 ст. л.
  • Сіль - за смаком

Помідори нарізати шматочками. Цибулю нарізати півкільцями.

Сир нарізати кубиками. З'єднати продукти в салатнику.

Петрушку та базилік нарізати великими шматочками. Додати оливки.

Змішати лимонний сік, рослинну олію та сіль. Залити салат заправкою. Все перемішати.

Салат із курятиною та квасолею

  • Куряча грудинка - 1 шт.
  • Квасоля консервована - 1 ст.
  • Листя салату - 6 шт.
  • Огірки (середнього розміру) - 1 шт.
  • Помідори чері - 8 шт.
  • Цибуля (невелика) - 1 шт.
  • Часник - 1 зубчик
  • Зелень - за смаком
  • Рослинна олія - 4 ст. л.
  • Лимони - 0,5 шт.
  • Сіль, перець чорний мелений - за смаком

Курячу грудинку промити, обсушити й нарізати тонкими смужками або кубиками.

Читайте такожСмачний та ситний бігос: як приготувати неймовірну стравуКвасолю з банки відкинути на друшляк і промити під проточною водою. Залишити в друшляку, щоб стекла вся зайва рідина.

Часник та цибулю очистити. Огірок, помідори, зелень, лимон та решту овочів обполоснути й обсушити серветками.

У сковороді нагріти невелику кількість олії. Курятину трохи посолити, посипати меленими перцями й обсмажити на середньому вогні, помішуючи (близько 10 хвилин).

Листя салату порвати руками довільними шматками. Цибулю нарізати півкільцями або трохи дрібніше, огірки невеликими кубиками, а помідори чері половинками або четвертинками.

Відправити у глибоку салатницю листи салату і консервовану квасолю. Додати остиглу курячу грудинку. Потім – помідори та огірки.

Приготування заправки. У глибокій чашці змішати рослинну рафіновану або оливкову олію, сік свіжого вичавленого лимона, сіль за смаком, пропущений через прес часник і мелені перці. Ретельно все перемішати.

Полити салат заправкою. Зверху посипати зеленню. За 5-10 хвилин до подачі салат перемішати.

Вас також може написати: