Гарбуз не дарма вважається королем осені, адже він на робить будь-який салат шедевром.
Гарбуз – головний сезонний продукт осені. Він має ніжний і приємний смак, святково виглядає і чудово поєднується з м'ясом і овочами. Вишукані салати з гарбузом зарядять вас осіннім настроєм. До того ж такий салатик подарує потрібну порцію вітамінів, адже користь гарбуза добре відома.
Буряк очистити, скропити оливковою олією і запікати у фользі в духовці при температурі 200 градусів 30 хвилин. При бажанні буряк можна відварити. Гарбуз нарізати скибочками, цибулю – півкільцями. До запеченого буряку додати гарбуз з цибулею, скропити олією і запікати ще 20 хвилин при 220 градусах.
Гарбузове насіння і кедрові горіхи обсмажити на сухій сковороді. Запечені гарбуз і буряк однаково порізати скибочками. Викласти овочі в миску на листя салату, посипати горішками і насінням, полити оцтом. Посолити і поперчити за смаком.
Капусту тонко нашаткувати, перець нарізати соломкою. Моркву і гарбуз натерти на крупній тертці. Яблуко нарізати тонкими скибочками і скропити лимонним соком, щоб воно не потемніло. Перемішати всі інгредієнти, заправити олією і спеціями за смаком.
Читайте такожГотуємо салати на зиму: рецепти пікантної консервації для всієї родини
Рукколу викласти в миску, скропити маслом і оцтом. Викласти нарізану кубиком фету і гарбуз. Посипати горіхами. За бажанням посолити і поперчити салат.
Нарізати гарбуз невеликими кубиками. Гарбуз викласти в миску і додати сіль, перець, олію і оцет. Запікати в духовці 25 хвилин при 180 градусах. Курку змастити розчавленим часником, посолити і поперчити. Запікати курку в духовці 40 хвилин при 150 градусах або посмажити на сковороді.
Для заправки змішати мед, гірчицю, олію, сіль і перець. Арахіс підсмажити на сухій сковороді. У миску для салату викласти листя, вилити заправку. Потім покласти кубики гарбуза і нарізану курку. Прикрасити пластівцями пармезану і арахісом.
Читайте також інші рецепти: