Як довго можна зберігати домашній майонез і який рецепт вибрати, щоб соус вийшов - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Багато українців люблять і активно їдять майонез - його можна вживати як соус для других страв або заправляти ним салати. Домашній майонез набагато смачніше за покупний, до того ж, ви точно будете впевнені в натуральності його складу. УНІАН розповість, як приготувати швидкий домашній майонез для ваших кулінарних шедеврів.
Раніше ми говорили про те, як зробити кетчуп з помідорів і заготовити його на зиму.
ВАЖЛИВО: вживаючи домашній майонез, пам'ятайте про те, що зберігати його можна не довше 5 днів.
Яйця розбити в чашу блендера, додати сіль, цукор і гірчицю. Збити блендером інгредієнти до однорідності. Потім, продовжуючи рухати блендером вгору-вниз, збивати масу, додаючи в неї масло. Як тільки соус загусне, влити лимонний сік і збити ще раз.
Викласти жовтки в чашу блендера, додати сіль, цукор і оцет. В якості альтернативи можна використовувати яблучний, тоді майонез буде ніжнішим. Збиваючи соус, вливайте масло поступово, а потім рухайте блендер вгору-вниз, щоб інгредієнти змішалися рівномірно.
У чашу блендера влити молоко і масло, кілька секунд збивати масу блендером до однорідності. Потім додати гірчицю, лимонний сік, сіль і ще раз запустити блендер, щоб інгредієнти перемішалися між собою.