Розповідаємо, як зробити соус для шашлику, як в кафе, або навіть краще.
Шашлик - страва, яка традиційно відкриває весняний гастрономічний сезон. Абсолютно всі українці при першій же можливості влаштовують пікніки і смажать м'ясо на мангалі. Однак складно уявити смачний шашлик без правильного соусу. УНІАН розповість, як зробити соус для шашлику зі свинини, який підкорить всю компанію.
Раніше ми пропонували кращий рецепт шашлику і давали поради щодо вибору м'яса.
Інгредієнти:
У глибокій мисці змішати майонез і сметану, всю зелень дрібно нарізати. Додати в ємність, туди ж віджати часник через прес і перемішати. Соус до шашлику готовий - залишилося тільки занурити в нього м'ясо і спробувати.
Інгредієнти:
Ріпчасту цибулю очистити, дрібно нарізати або натерти на тертці. Базилік і кінзу подрібнити, часник пропустити через прес. Розігріти сковороду, викласти на неї томатну пасту і вилити воду. Перемішати, дочекатися закипання, потім додати нарізану цибулю, зелень і часник. Посолити, поперчити, перемішати, 5 хвилин проварити і подавати до столу.
Інгредієнти:
Подрібнити зелену цибулю і петрушку, огірки нарізати дрібними кубиками. У глибоку ємність вилити соус або пасту (якщо використовуєте її, то додатково потрібно додавати цукор за смаком). Розбавити соус бульйоном, викласти огірки і зелень. Перемішати, додати спеції і часник. Залишити на 5 хвилин, щоб соус настоявся, потім подавати до столу.