Розповідаємо, як приготувати запечену картоплю або гратен за модним рецептом.
Гратен картопляний - це блюдо французької кухні, яке вже давно "перекочувало" в кулінарні книги українських господинь. Хитрість цього частування в тому, що воно готується з використанням техніки запікання - створення хрусткої запеченої скоринки. УНІАН знайшов відмінний рецепт з популярної соцмережі.
Інгредієнти:
Розповідаємо, як зробити запечену картоплю в духовці покроково, щоб вийшло смачно.
Спочатку вам потрібно почистити картоплю, вимити і нарізати кружечками. Змастити форму для випічки вершковим маслом, викласти шар картоплі. Посипати сіллю, перцем, мускатним горіхом, а зверху засипати тертим сиром і залити вершками. Знову викласти шар картоплі і вилити вершки, що залишилися.
Поставити в розігріту духовку і випікати 50 хвилин при температурі 180 градусів. Коли час вийде, дістати гратен, щедро посипати його тертим сиром і знову поставити в духовку - готувати, поки на страві не з'явиться золотава скоринка.