Що приготувати з кабачків на вечерю швидко і чому запіканка - відмінний варіант - читайте в матеріалі УНІАН.
Кабачок - смачний літній овоч, який можна купити і на початку осені. Він підходить для приготування вечері або зимових заготовок. Раніше ми пропонували смачні і прості рецепти з кабачків на кожен день, а також розповідали, як готувати варення з кабачків на зиму. Сьогодні розповімо, яка запіканка з тертих кабачків точно сподобається вашим близьким.
Ріпчасту цибулю нарізати кубиками і викласти на розігріту сковороду. Обсмажити до прозорості, потім додати фарш, посолити, поперчити і готувати 20 хвилин. Викласти нарізаний помідор і готувати ще 5 хвилин. В окремій ємності змішати сметану, яйця, подрібнений часник і орегано. Кабачки нарізати тонкими пластинами.
Вершковим маслом змастити форму для запікання, на дно викласти кілька пластин кабачків. Вилити частину сметанного соусу, зверху - фарш. Так повторювати шари, поки не закінчаться інгредієнти, в кінці посипати сиром і запікати 45 хвилин при 180 °C.
Кабачки нарізати тонкими кружечками, з картоплею вчинити так само, але діаметр слайсів повинен бути менше. Посолити, поперчити овочі, додати орегано і перемішати. В окремій ємності змішати вершки, подрібнений часник, тертий сир і дрібно нарізану цибулю. Викласти овочі в форму для запікання шарами, чергуючи кабачки з картоплею, зверху вилити вершковий соус. Запікати 40-45 хвилин при 200 °C.
Кабачки натерти на крупній тертці, посолити, поперчити, перемішати і залишити на 30 хвилин. Потім злити рідину і віджати овочі. Курку і цибулю нарізати кубиками, пропустити через м'ясорубку разом з часником (можна використовувати комбайн). Додати сіль, перець, яйця і кріп, знову перемішати. В ту ж ємність натерти кабачки.
Форму для запікання змастити маслом, розподілити по ній приготовлену масу. Зверху залити сметаною і запікати в духовці 30 хвилин при 190 °C. Потім дістати блюдо, посипати сиром і запікати ще 10 хвилин.