
Кабачки ми звикли бачити в солоних стравах, таких як рагу, рататуй і кабачкові оладки. Однак з цього овоча виходить надзвичайно смачне варення. Таким десертом можна здивувати гостей і вони будуть гадати - з чого воно зроблено.
Для приготування страви вибирайте молоді кабачки з тонкою шкіркою. Часто в це варення додають цитруси, фрукти і сухофрукти. Кабачки вбирають смак інших продуктів і добре поєднуються з ними.
Варення з кабачків з лимоном і апельсином
- Кабачки - 600 г.
- Апельсини - 350 г.
- Лимон - 1 шт.
- Цукор - 500 г.
Цитруси розділіть на цедру і часточки. Зняти плівку і білі прожилки з м'якоті. Видалити всі кісточки. Якщо кабачки старі, то з них потрібно зняти шкірку і видалити насіння, а молоді можна не очищати.
Кабачки нарізати кубиком з шкіркою і перекласти в каструлю. Додати до кабачків натерту на тертці цедру лимона і апельсина. Потім додайте нарізану м'якоть лимона і апельсинів. Засипати продукти цукром і залишити на 30 хвилин, щоб виділився сік.
Суміш довести до кипіння на маленькому вогні, проварити 3 хвилини і вимкнути. Потім повністю остудити варення до кімнатної температури. Повторити процедуру варіння і охолодження ще 2 рази. Розкласти варення по вимитим банкам. Стерилізувати банки не обов'язково.

Варення з кабачів з яблуком і родзинками
- Кабачки - 1200 г.
- Цукрова пудра - 700 г.
- Яблука - 2 ш.
- Ізюм - 200 г.
- Ванілін - щіпка.
Кабачки нарізати невеликими кубиками і викласти в каструлю. Засипати цукровою пудрою і поставити на середній вогонь. Довести до кипіння і зменшити вогонь до мінімального. Варити кабачки з пудрою 20 хвилин, періодично помішуючи.
Яблука очистити від шкірки і насіння, натерти на крупній тертці. Додати яблука, ванілін і родзинки в каструлю до кабачків. Варити варення ще 15 хвилин. Розкласти по стерилізованим банкам і закрутити стерилізованими кришками. Зберігати варення в прохолодному темному місці.