Котлети з кабачків / фото ua.depositphotos.com

Літо - сезон овочів, ягід і фруктів. В цей час на прилавках магазинів в Україні з'являються молоді кабачки. Скільки всього смачного можна приготувати з цього овоча! УНІАН розповість, як зробити смачні котлети з кабачків, які страви з кабачків в духовці можна приготувати і як зробити прості страви з кабачків на сковороді.

Котлети з кабачків

  • кабачки - 2 шт;
  • солодкий перець - 1 шт;
  • яйця - 2 шт;
  • сир - 150 г;
  • вівсяні пластівці - 0,5 склянки;
  • борошно - 3 ст. л;
  • зелень і часник на свій смак;
  • спеції і ароматні трави на свій смак.

Кабачки натерти на крупній тертці, солимо і залишаємо на 10 хвилин. В цей час солодкий перець, зелень і часник дрібно ріжемо, а сир тремо на крупній тертці.

Кабачкову масу віджимаємо від зайвого соку. У кабачки додаємо солодкий перець, зелень і часник, сир, яйця, вівсяні пластівці, спеції й ароматні трави. Залишаємо масу на 10 хвилин, аби пластівці стали м'якими.

Відео дня

Всипаємо борошно і перемішуємо. Якщо маса рідка, додаємо ще борошна.

Котлети викладаємо на пательню ложкою й обсмажуємо на розігрітій олії до рум'яності з двох сторін на невеликому вогні. Після того, як ви перевернете котлетки, накривайте сковороду кришкою, щоб все добре присмажилося.

Прості страви з кабачків в духовці

Кабачки з помідорами та сиром в духовці

  • Кабачки - 2 шт.
  • Помідори - 2 шт.
  • Болгарський перець - 1 шт.
  • Яйця - 1 шт.
  • Сметана - 3 ст. л.
  • Молоко - 2 ст. л.
  • Твердий сир - 30 г.
  • Сіль і перець на свій смак.

Кабачки наріжте кільцями, товщиною 0,5 сантиметрів. Болгарський перець і помідори також наріжте кільцями.

В обрану форму для запікання викладіть вертикально овочі, чергуючи їх між собою: кабачок, перець, кабачок, помідор і т.д. викладені овочі посоліть, додайте чорний мелений перець.

Змішати сметану, яйця і молоко, посолити й поперчити. Цією сумішшю залити підготовлені овочі. Сир натріть на середній тертці і рівномірно присипте їм овочі.

Поставте форму з овочами в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин або до рум'яної скоринки.

Страви з кабачків в духовці / фото ua.depositphotos.com

Кабачки з куркою в духовці

  • Курячі ніжки - 7 шт.
  • Кабачки - 1 шт.
  • Сметана - 100 г.
  • Гірчиця - 1 ст. л.
  • Куркума - 1 ч. л.
  • Часник - 3 зубчики.
  • Сіль, спеції - собі до смаку.

Як приготувати кабачки з куркою в духовці? У просторій чаші з'єднайте сметану і гірчицю. Додайте куркуму, сіль, спеції й подрібнений часник.

Кабачки нарізати квадратиками по 2-3 сантиметри й додати в чашу з маринадом. Сюди ж додати курку. Перемішати й залишити на 1 годину маринуватися.

Викласти овочі з м'ясом у форму для запікання, накрити фольгою або кришкою. Запікати при 180 градусах 45-60 хвилин. За 20 хвилин до закінчення, зняти кришку, щоб кабачки та курка зарум'янилися.

Страви з кабачків на сковороді

Немає нічого простішого, ніж готувати страви з кабачків на сковороді. Як їх смажити кільцями, розповідати не будемо, це занадто банально. Замість цього розповімо, як приготувати кабачки на сковороді, щоб було оригінально і смачно.

Кабачки з яйцем на сковороді

  • Кабачки - 1 шт.
  • Курячі яйця - 1 шт.
  • Пшеничне борошно - 2 ст.л.
  • Рослинна олія для смаження.
  • Перець чорний мелений і сіль - до смаку.

Наріжте кабачки на кружечки товщиною не більше 0,5 сантиметра. Змішайте яйце з сіллю і перцем. У плоску тарілку насипте пшеничне борошно.

Кожен шматочок кабачка умочіть в яєчну суміш так, щоб він повністю був нею покритий. Потім кабачок покладіть в тарілку з борошном і обваляйте його з усіх боків.

Кабачки в клярі з яйця і борошна викладіть в розігріту олію на пательні. Обсмажте кожну партію шматочків кабачка на середньому вогні до утворення рум'яної скоринки, потім переверніть і також посмажте з другої сторони. Олії потрібно налити стільки, щоб шматочки кабачка до половини в висоту знаходилися в ньому.

Готові кабачки знімайте на тарілку з паперовим рушником - воно вбере зайвий жир.

Кабачки на сковороді / фото 1000.menu

Деруни з кабачків і картоплі на сковороді

  • Кабачки - 200 г.
  • Картопля - 200 г.
  • Борошно - 3 ст. л.
  • Яйця - 1 шт.
  • Рослинна олія для смаження.
  • Перець чорний мелений і сіль - на свій смак.

Кабачок натерти на середній тертці. Виділився сік злити. Картоплю також очистити й натерти на середній тертці. При необхідності картоплю злегка віджати.

З'єднати картоплю і кабачок, додати яйце і ретельно перемішати. Посолити, поперчити, всипати борошно і ще раз перемішати.

У сковороді розігріти олію і на середньому вогні обсмажити невеликі оладки з двох сторін до золотистої скоринки. Готові оладки викласти на паперовий рушник, щоб видалити надлишки жиру.

Страви з кабачків на сковороді / фото ua.depositphotos.com

Страви з кабачків з фаршем

Немає нічого простішого, ніж готувати страви з кабачків з фаршем. Тримайте перевірений рецепт.

Оладки з кабачків і фаршу на сковороді

Для тіста:

  • Кабачки - 400 г.
  • Курячі яйця - 2 шт.
  • Сода харчова + оцет - 0,5 ч. л.
  • Борошно - 5 ст. л.
  • Сіль, перець - за смаком.

Для начинки:

  • Курячий фарш - 300 г.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Сіль, перець - за смаком.
  • Вода - 50 мл.
  • Рослинна олія для смаження.

Кабачки натерти на крупній тертці. Посоліть потерті кабачки, перемішайте, почекайте 10 хвилин і відіжміть зайву рідину. Додати до кабачків яйця, перець і гашену оцтом соду, перемішайте. Додайте до кабачків борошно і перемішайте.

В окрему миску викладіть фарш, цибулю дрібно порубати і додайте до фаршу. Посоліть й додайте чорного перцю на свій смак.. Додайте в фарш води для соковитості й перемішайте.

Викладайте ложкою кабачкове тісто на розпечену олію, розрівнюйте, щоб оладки були плоскими і тонкими. На кабачкові оладки викладіть фарш, також розрівняйте. Зверху на фарш тонким шаром покладіть ще кабачкового тіста. Накрийте сковорідку кришкою, смажте до рум'яності й золотистості з двох сторін.

На замітку: страви з кабачків з фаршем виходять особливо смачними й ароматними, якщо в них додати часник.

Вас також можуть зацікавити новини: