Така запіканка найчастіше готується з сиром, манкою або рисом.
Запіканка з гарбуза – це дуже смачна і корисна страва. Із гарбузом у запіканці добре поєднуються фрукти, ягоди, сухофрукти, горіхи. Також є гарбузова запіканка з сиром, манкою, рисом і навіть із фаршем.
Для сиркової маси
Для гарбузової маси
Додатково
Духовку розігріти до 200°С. Гарбуз нарізати на шматочки, викласти в чашку, додати цукор та корицю, все перемішати. Деко змастити олією, розкласти гарбуз і випікати за температури 200°С упродовж 30 хвилин.
Читайте такожСмачний торт "Молочна дівчина": як приготувати ніжний десерт
Родзинки замочити у холодній воді на 20 хвилин.
Арахіс посмажити на сухій сковороді, очистити від лушпиння й подрібнити.
Приготування сирної маси. З’єднати сир з цукром, сіллю, манкою та яйцем. Перемішати. Дати постояти 30 хвилин, щоб манка набухла.
Потім додати до сиру арахіс і віджаті родзинки.
Змастити олією форму для запікання. Викласти спочатку шар гарбузової маси, зверху – сирної, чергуючи їх. Останнім шаром має бути гарбузова маса.
Випікати у духовці за температурі 180°С упродовж 30 хвилин.
Гарбуз нарізати й очистити. Зварити рис.
Яйця збити з цукром, додати ванільний цукор та сіль.
Натерті гарбуз та моркву перекласти в миску. Додати рис. Вилити збиті яйця, розтоплене масло, вершки та молоко. Вміст миски добре перемішати.
Форму для запікання застелити пергаментним папером, змастити її і боки маслом.
Перекласти овочеву суміш у форму. Відправити у розігріту духовку на 35 хвилин при 200°С. Запіканка має добре зарум'янитися.
Розім'яти сир із цукром (якщо сир нежирний, додати 100 г вершкового масла), додати яйця, картопляний крохмаль, ванілін і добре перемішати до однорідності.
Читайте такожНіжна сирна запіканка: як приготувати неймовірну смакоту з ягодами
Свіжий гарбуз порізати дрібними кубиками, викласти його на сир, злегка вдавлюючи. Посипати корицею. Відправити у духовку 160-180°С на 30 хвилин.
Приготування крему. Помити і висушити апельсини, зняти з них цедру, вичавити сік із апельсинів.
Півтори столові ложки м'якого вершкового масла змішати з цукром, цедрою та яйцями. До суміші додати кукурудзяний крохмаль і апельсиновий сік. Варити крем до загустіння на маленькому вогні.
Готовий крем викласти на запіканку. Випікати в тому ж температурному режимі в духовці ще 30-40 хвилин. Подавати краще повністю охолодженою.