Така рибка буде окрасою як повсякденного, так і святкового столу.
Скумбрія – дуже смачна та ароматна риба, яка має апетитний вигляд у приготованому вигляді. Особливо смачно виходить скумбрія, запечена в духовці. Така рибка буде доречною як на повсякденному столі, так і на різних святкуваннях.
У скумбрії відрізати голову, видалити нутрощі й промити водою. Овочі очистити, порізати кубиками. Розморожувати квасолю або інші заморожені овочі не потрібно.
Читайте такожНоворічне меню 2021: які страви повинні прикрашати святковий стіл – найкращі рецепти
У риби видалити хребет і кісточки. Посолити, поперчити, посипати улюбленими спеціями, за бажанням можна збризнути лимонним соком.
По центру кожної тушки покласти овочі. Скласти рибку, так щоб начинка залишилася всередині. Змастити зовні рослинною олією. Загорніть у папір, потім у фольгу.
Запікати скумбрію при 200°С упродовж 25-30 хвилин. Потім обережно відкрити і зарум’янити під грилем упродовж 10 хвилин.
Цибулю очистити від лушпиння й обполоснути в холодній воді. Якщо риба заморожена, то її слід заздалегідь дістати з холодильника і дати розморозитися за кімнатної температури.
Від риби відрізати голову і видалити нутрощі. Промити її у воді й трохи промокнути паперовими рушниками, щоб видалити надлишки вологи. Потім очищену рибу нарізати на шматочки.
Змішати майонез із кетчупом і замаринувати в ньому нарізану рибу. За своїм смаком додати трохи солі. Залишити рибу на 1 годину, щоб вона трохи замаринувалася.
Очищену цибулю розрізати навпіл і кожну половинку нарізати півкільцями.
Для запікання підготувати форму з кераміки, скла або металу. Викласти в неї шматочки риби. Між ними розкласти нарізану цибулю. Верх риби і цибулю змастити залишками маринаду.
Відправити форму з рибою в духовку, розігріту до 200°С, орієнтовно на 30 хвилин. Готову страву вийняти з духовки й подавати до столу в гарячому вигляді.
Цибулю та моркву очистити, помити та нарізати кільцями або півкільцями. Помідор нарізати шматочками. Також 2 кружечки лимона розрізати навпіл.
Рибу помити, почистити, нарізати порційно. Овочі покласти в форму для запікання, посолити за смаком і перемішати.
Зверху викласти рибу, посолити й поперчити за смаком. Між шматочками риби розкласти шматочки лимона. Влити у форму вино і воду. Відправити запікатися в розігріту до 180°С духовку на 25-30 хвилин.
Цибулю та моркву очистити, помити.
Розрізати черево скумбрії, видалити всі нутрощі та зябра. Рибу помити під слабким струменем води, злегка обсушити серветками. Посипати тушку зовні й усередині сіллю, перцем і приправою для риби. Залишити її хвилин на 10 маринуватися.
Читайте такожСоковитий та ароматний стейк зі свинини: як приготувати апетитне м’ясо
У глибокій піалі змішати сметану середньої жирності, смачну солодку гірчицю та соєвий соус до однорідного стану.
Полити приготованим сметанно-гірчичним соусом скумбрію. Відправити форму з рибою в попередньо розігріту до 200°С духовку на 25-30 хвилин. На дно налити трохи води.