Що можна приготувати на грилі барбекю для сімейного відпочинку або великої компанії - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Навесні багато жителів нашої країни традиційно влаштовують пікніки на природі. В умовах війни це зробити непросто, тому можна обмежитися власним двором в приватному будинку. УНІАН пропонує закуски на мангалі і основні страви, які точно сподобаються вашим близьким.
Раніше ми розповідали, як приготувати шашлик з курки.
Гриби промити, висушити, зняти з капелюшків шкірку. Для маринаду змішати оливкову олію, соєвий соус, оцет, майонез і гірчицю. Збити до однорідної консистенції, посолити і поперчити. Залити гриби маринадом і прибрати в холодильник на 2-3 години. Смажити гриби на мангалі за допомогою шампурів 7-10 хвилин.
Сир натерти на тертці, зелень вимити і дрібно нашаткувати, додати подрібнений часник. Змішати сир із зеленню, розстелити лаваш. Додати начинку і загорнути лаваш конвертиком. Викласти лаваш на решітку і запекти з обох сторін до скоринки.
Кальмар промити, ретельно очистити тушки, особливо всередині. Змастити кальмари соєвим соусом і залишити на 10-15 хвилин. Поки маринується кальмар, приготувати соус. У сметану додати сік половини лимона, сіль, паприку, зелень петрушки, подрібнений часник і мелений перець, перемішати до однорідної консистенції.
Викласти кальмари на решітку, обсмажити з двох сторін 1 хвилину (не більше, інакше вони стануть "гумовими"). Перед подачею нарізати кальмари кільцями, окремо подати соус.
Стейки промити і висушити паперовим рушником. Злегка натерти перцем і сіллю. З обох сторін змастити маслом і соком лайма. Викласти на тарілку, обернути плівкою і залишити в холодильнику на 30-40 хвилин. Зробити з фольги "кишеньки", викласти стейки і запікати на решітці 10 хвилин з кожного боку. Перед подачею посипати подрібненою зеленню і ще раз скропити соком лайма.
Сало нарізати тонкими слайсами, картоплю - кружечками. По черзі нанизати на шампур картоплю і сало, викласти на фольгу. Посолити, поперчити, загорнути у фольгу. Запікати на мангалі 20-30 хвилин, періодично перевертаючи. Зняти фольгу і смажити ще 10-15 хвилин.