Чи потрібно мити сало перед тим як його солити і як заготовити продукт на зиму - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Щорічно 27 серпня українці святкують День сала - практично національне свято, присвячене одному з найулюбленіших продуктів. У складі сала є вітаміни А, Е, D, F, мікроелемент селен, що перетворює ароматну закуску на джерело корисних речовин. На честь свята УНІАН розповість, як засолити сало по-українськи на зиму, щоб в холодну пору року гріти душу пікантною закускою.
Раніше ми говорили про те, як готується грузинська аджика і інші види такої приправи.
Сало промити, обсушити, нарізати невеликими шматочками. Воду вилити в каструлю, посолити і довести до кипіння. Зняти з вогню, остудити. Часник очистити і натерти їм сало. Лавровий лист вимити і обсушити. Викласти сало в банку, перекладаючи шари перцем і лавровим листом. Коли банка буде заповнена, вилити гарячий розсіл і прикрити банку кришкою. Витримувати 3 дні, а потім щільно закрити кришку і прибрати консервацію в холодильник на 3-5 днів.
Після цього дістати сало з банки, натерти сіллю і спеціями, потім загорнути сало в папір і холодильник. Через добу закуска буде готова. У такому вигляді її можна вживати відразу або прибрати в морозилку до зими.
Промити і обсушити сало, якщо шматок товстий, то зробити в ньому надрізи. Часник очистити, крупно нарізати, додати його разом з сіллю, лавровим листом, запашним перцем і кропом в каструлю з водою. Довести до кипіння і варити 3-4 хвилини.
Залити сало розсолом так, щоб рідина повністю покрила його, остудити сало, накрити кришкою і прибрати в холодильник на 3 дні. Дістати сало, обсушити, натерти спеціями, загорнути продукт в плівку або фольгу і прибрати в холодильник або морозилку.
Воду вилити в каструлю, посолити, довести до кипіння. Сало промити, обсушити, нарізати шматочками. У стерилізовані банки викласти спеції і часник, потім - шматочки сала. Зверху вилити розсіл і закатати банки.