Смачна аджика рецепт з варінням і без неї / depositphotos.com

Аджика - це грузинська приправа, яку подають до різних страв, найчастіше, м'ясних. Її можна вільно купити в магазині, але навіщо, якщо є маса перевірених і простих рецептів. УНІАН розповість, як робиться аджика з кабачків або помідорів для зимового зберігання.

Корисний лайфхак: якщо ви готуєте аджику без варіння, то обов'язково додавайте в банку подрібнений аспірин - тоді в консервації не з'явиться грибок, а вміст не пропаде.

Раніше ми говорили про те, як зробити кетчуп з помідорів.

Відео дня

Аджика на зиму з овочів і яблук

  • Помідори - 3 кг
  • Яблука - 0,5 кг
  • Морква - 0,5 кг
  • Перець солодкий - 0,5 кг
  • Перець гострий - 2 шт.
  • Часник - 150 г
  • Масло рослинне - 100 мл
  • Оцет 9% - 50 мл
  • Цукор - 2 ст. л
  • Сіль - 1,5 ст. л

Овочі і яблука вимити, видалити насіння і нарізати інгредієнти шматочками. Все це скласти в блендер, подрібнити до однорідного стану, окремо подрібнити часник. Вилити овочеву масу в каструлю, поставити її на вогонь. Варити 1.5 години до густоти, додати сіль, цукор, оцет, рослинне масло і часник. Перемішати, довести до кипіння, а потім варити ще 10 хвилин, в кінці додати часник. Розкласти аджику в стерилізовані банки і закатати кришками.

Рецепт аджики гострої з хроном

  • Помідори стиглі -2,5 кг
  • Перець солодкий - 0,5 кг
  • Перець гіркий - 300 г
  • Часник - 150 г
  • Хрін - 250 г
  • Масло рослинне - 0,5 склянки
  • Оцет 6% - 1 склянка
  • Цукор - 4 ст. л
  • Сіль - 2 ст. л

Корінь хрону вимити, очистити, нарізати шматочками. Подрібнити в блендері разом з часником, туди ж додати гострий перець. Помідори вимити, нарізати, теж подрібнити в блендері, так само вчинити з перцем. Ретельно перемішати цю масу, потім додати 0,5 ст.масла, 1 ст. оцту, 4 ст. л. цукру, 2 ст. л. солі і поставити в каструлі на вогонь. Варити 1 годину, потім розлити по стерилізованим банкам.

Аджика з кабачків на зиму

  • Кабачки - 3 кг
  • Морква - 500 г
  • Перець солодкий - 500 г
  • Часник - 5 головок
  • Помідори - 1,5 кг
  • Червоний перець мелений - 2,5 ст. л.
  • Цукор - 100 г
  • Сіль - 2 ст. л.
  • Масло рослинне - 200 г

Помідори, моркву, часник і перець подрібнити в блендері, до них додати сіль, цукор, масло. Варити кабачкову аджику на середньому вогні, помішуючи, протягом 40 хвилин. Потім додати подрібнений червоний перець і варити ще 10 хвилин. Розкласти по стерильним банкам і закатати кришками.

Сира аджика з цибулею

  • Помідори - 2 кг
  • Перець гострий - 3 шт.
  • Перець солодкий (червоний) - 2-3 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 3 шт.
  • Часник - 1 головка
  • Масло рослинне - 5 ст. л
  • Оцет 9% - 3-4 ст. л
  • Сіль - за смаком

Перці і помідори помити, вирізати серцевину і видалити насіння. Цибулю і часник очистити і промити. Подрібнити всі інгредієнти в блендері, перемішати, додати масло, сіль і оцет, а також подрібнені таблетки аспірину (3 шт буде достатньо). Таку аджику можна відразу подавати до столу або закатати в стерилізовані банки.

Вас також можуть зацікавити новини: