Запечена качка виходить соковитою, ароматною й апетитною.
Запечена у духовці качка – це завжди по-святковому смачно. Приготовлена у рукаві птиця виходить соковитою, ароматною і красивою. Рум’яна золотиста качечка буде головною прикрасою будь-якого столу.
Качку потрібно випатрати, обрізати кінчики крил, хвіст, зайвий жир і зайву шкуру.
Читайте такожСоковиті свинячі реберця: рецепти приготування смачного м’яса
Один апельсин нарізати на чотири частини. Замариновану качку начинити черешками селери і четвертинками апельсина, покласти в злегка змащену олією форму для запікання.
Відправити качку в розігріту до 190°С духовку. Запікати приблизно 2 години, кожні 20 хвилин поливаючи качку соком, що виділятиметься.
Приготування глазурі. Змішати сік одного апельсина, мед та вино. Довести суміш до кипіння і варити до консистенції сиропу, після чого зняти з вогню.
Дістати качку з духовки, викинути селеру й апельсин, що знаходилися всередині. Полити птицю зверху гарячою глазур'ю і можна подавати до столу.
Качку випатрати, промити, обсушити. Відрізати зайвий жир і шкіру, зрізати кінчики крил.
Приготування маринаду. До суміші пряних трав, перцю та солі додати мед і соняшникову олію. Часник пропустити через часничницю, додати в маринад і все перемішати.
Змастити качку отриманою сумішшю і залишити маринуватися на 20-30 хвилин. Птицю можна відразу покласти в рукав для запікання.
Частину яблук нарізати великими шматочками, видаляючи серцевину і кісточки, решту – залишити цілими. Нафарширувати качку нарізаними яблуками й скріпити протилежні краї зубочистками, щоб яблука не випадали. Цілі яблука розкласти навколо качки. Рукав зав'язати і відправити деко з качкою в духовку.
Запікати птицю 2 години за температури 180-190°С. Перед вимиканням можна надрізати рукав зверху, щоб качка підрум'янилася.
Для сольового розчину
Качку випатрати та помити під проточною водою.
У велику каструлю налити воду, додати сіль, перемішати й почекати до повного розчинення кристалів. Викласти птицю в сольовий розчин і відправити у холодильник на добу.
Читайте такожПісні булочки: як спекти пишні ласощі без яєць і молока
Яблука сполоснути і нарізати кубиками, додати митий чорнослив, сіль і перець. Начинити ними качку, сколоти черевце дерев'яними шпажками, а ніжки пов'язати шпагатом.
Картоплю очистити, розрізати навпіл (на 4 частини, якщо бульби надто великі). Додати сіль, перець, олію, все ретельно перемішати.
Викласти у рукав для запікання картоплю, потім нафаршировану качку й зав'язати краї. Відправити у духовку й запікати 1 години 40 хвилин за температури 200°С. Аби скоринка підзолотилася, за 10 хвилин до завершення запікання слід розірвати рукав.