Рецепт свинячих реберець / фото ua.depositphotos.com

Зі свинячих реберець готують чимало смачних страв. Найчастіше їх запікають у духовці, смажать на сковороді та на грилі, відварюють, коптять тощо.

Запечені свинячі ребра у томатно-соєвому соусі

  • Ребра свинячі - 1 кг
  • Яблуко велике - 1 шт.
  • Томатний соус - 100 г
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Соєвий соус - 3 ст. л.
  • Сіль - дрібка
  • Перець чорний мелений - 0,3 ч. л.
  • Перець пекучий - за смаком
  • Кориця мелена - 0,5 ч. л.
  • Порошок часниковий - 0,5 ч. л.
  • Паприка копчена - 1 ч. л.
  • Лимонний сік - 1-2 ст. л.

Яблуко очистити від шкірки і серцевини, а потім нарізати його досить великими кубиками. Відправити його в мікрохвильовку на 6-10 хвилин, потім розім'яти виделкою до стану пюре. Або можна запекти в духовці до готовності й натерти на дрібній тертці.

Читайте такожАпетитні вареники з капустою: як приготувати ситну стравуВ окремій ємності змішати томатний та соєвий соуси, цукор, сіль, перець чорний мелений, перець пекучий, корицю, порошок часниковий, паприку, лимонний сік та яблучне пюре.

Помістити помиті, обсушені свинячі реберця у маринад. Добре перемішати, щоб усі реберця були покриті маринадом. Залишити маринуватися щонайменше на годину.

Викласти реберця у форму для запікання, полити маринадом та накрити харчовою фольгою. Відправити у духовку й запікати 1 годину за температури 180-200°С. Потім слід зняти фольгу, ввімкнути конвекцію і запікати ще 30 хвилин до рум'яної скоринки. При цьому періодично треба поливати ребра соком, що виділився.

Свинячі реберця в маринаді на грилі

  • Свинячі реберця - 1 кг
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Часник (головка) - 1 шт.
  • Петрушка (зелень і корінь) - пучок
  • Кінза (зелень) - пучок
  • Чебрець - 4 гілочки
  • Сіль - 2 ст. л.
  • Цукор - 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений - 1/3 ч. л.
  • Лайм (для подачі) - 1 шт.
  • Вода - 1 л

Свинячі реберця розрізати по одному. Цибулю і часник нарізати великими шматочками, корінь петрушки розрізати на декілька частин.

Воду довести до кипіння у великій каструлі. Додати сіль, цукор, перець, чебрець, корінь петрушки, цибулю і часник. Покласти реберця й довести воду до кипіння на сильному вогні.

Як приготувати свинячі ребра / фото ua.depositphotos.com

Зняти каструлю з вогню, додати нарізану зелень, накрити кришкою та залишити на годину маринуватися за кімнатної температури.

Заздалегідь розпалити мангал. Покласти на нього решітку, злегка змастити її ганчірочкою, змоченою в олії, щоб потім легше було очистити.

Дістати реберця з маринаду, обсушити на рушник й обсмажувати на решітці з усіх боків 20-25 хвилин, до рум'яності. Наприкінці можна трішки збризнути соком лайма.

Тушковані свинячі реберця з капустою

  • Свинячі реберця - 1 кг
  • Капуста свіжа білокачанна - 1 кг
  • Капуста броколі - 50 г
  • Лук порей - 50 г
  • Вода - 1 л
  • Олія - 3 ст. л.
  • Сіль, спеції - за смаком

Зі свинячих реберець можна обрізати зайвий жирок. У сковороду налити олію й викласти обсмажувати реберця.

Обсмажувати ребра з кожного боку до рум'яності. Посолити та поперчити.

Капусту білокачанну нарізати невеликими шматочками, а броколі розібрати на суцвіття. Цибулю порей нарізати кільцями. Все скласти у каструлю й залити водою.

Обсмажені реберця викласти поверх капусти.

Закрити каструлю кришкою і тушкувати впродовж 30-40 хвилин.

Вас також можуть зацікавити інші рецепти:

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram