Пісні булочки рецепт / фото ua.depositphotos.com

Під час Великого посту діють суворі обмеження в їжі: заборонено їсти м'ясо, молочні продукти, яйця і алкоголь. Багато ласунів змушені відмовлятися від мучного і солодкого, адже більшість солодощів містять молоко і яйця. Під час посту можна побалувати себе пісними дріжджовими булочками до чаю. За бажанням в начинку можна покласти родзинки, варення, мак або інші продукти за смаком. А якщо зменшити кількість цукру, то булочки можуть замінити хліб до супів або гарячого.

Пісні дріжджові булочки

  • Пшеничне борошно - 450 г.
  • Рослинна олія - 2 ст. л.
  • Вода - 250 мл.
  • Сухі дріжджі - 10 г.
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Сіль - 1 ч. л.

Воду нагріти до температури приблизно 36 градусів. Температуру можна перевірити кінчиком чистого пальця, йому повинно бути комфортно при такій температурі. Влити в мисці, додати цукор і сухі дріжджі. Перемішати і залишити суміш на 10 хвилин в теплому місці. Потім в миску додати олію і сіль. Частинами вмішувати борошно в тісто. Готове тісто має бути злегка липким, але не залишатися на руках. Миску з тістом накрити плівкою і поставити в тепле місце на півтори години.

На посипаній борошном поверхні сформувати булочки бажаного розміру. Врахуйте, що після випічки вони збільшаться в розмірах. На змащене маслом деко викласти булочки. Залишити для підйому на 15 хвилин в теплому місці, змастити зверху олією і поставити в прогріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Відео дня

Вам також можуть бути цікаві інші рецепти: