Такі котлетки добре смакуватимуть з картопляним пюре, кашами або макаронами на обід чи вечерю.
Печінка – один із найкорисніших продуктів. Вона містить величезну кількість поживних речовин та мінералів для нашого організму. З неї, зокрема, можна приготувати дуже смачні котлети.
Ніжні й ситні печінкові котлети з легкістю урізноманітнюють раціон, коли звичні котлети, курячі ніжки та стейки вже набридли.
Подавати такі котлетки можна практично з будь-яким гарніром на вибір: добре смакуватимуть вони з картопляним пюре, кашами або макаронами на обід або на вечерю. А можна - і як закуску з хлібом та улюбленим соусом.
Курячу печінку подрібнити в м'ясорубці. Цибулю нарізати невеликими скибочками, теж подрібнити за допомогою м'ясорубки.
Читайте такожЗапашна гречка з грибами: як приготувати ситну страву
Додати в фарш яйце. Всипати борошно. Якщо додати більше картоплі, то борошна не потрібно.
Фарш знову добре перемішати й смажити котлети на олії, наливаючи кожну порцію ложкою, оскільки фарш напіврідкий. Добре просмажити котлети, щоб м'ясо всередині не залишалося сирим.
Відварити рис до готовності.
Пропустити через м'ясорубку (блендер) печінку, цибулю, моркву та часник. Додати в фарш відварений рис. Посолити та поперчити.
Додати борошно. Фарш повинен вийде густим – густішим, ніж на оладки.
Смажити котлети на олії. Викладати на сковороду столовою ложкою. Обсмажити печінкові котлети з обох боків.
Свинячу печінку нарізати шматками і вимочити її 2 години на трохи підсоленій воді. Потім печінку обсушити паперовим рушником.
Читайте такожПиріг, тарт та лінива ватрушка: рецепти неймовірної випічки на сметані
Печінку разом із салом та цибулею перекрутити на м'ясорубці.
Додати сире яйце, посолити фарш і поперчити. Все ретельно перемішати, додати сушений часник і всипати борошно.
Ще раз фарш ретельно перемішати. Тісто для печінкових котлет вийде досить густим.
Розігріти на сковороді олію, викласти ложкою печінковий фарш. Смажити на середньому вогні до рум'яної скоринки з двох боків. Важливо не пересмажити.
Викласти котлети у каструльку, довести їх до готовності в мікрохвильовці на максимальній потужності впродовж 3-4 хвилини або в розігрітій до 180°С духовці протягом 7-10 хвилин.
Готові печінкові котлети подати до столу в гарячому вигляді.