Ніжне м'ясо в хрусткому паніруванні є улюбленою стравою тисяч дітей.
Хрусткі нагетси є улюбленою стравою мільйонів людей по всьому світу. Поєднання ніжного курячого м'яса та апетитного панірування стало класикою фастфуду. Це чудовий варіант, щоб нагодувати дитину. Як зізнаються багато батьків, навіть вибагливі діти, які не люблять м'ясо, фанатіють від наггетсів із "Макдональдса". Повторити їх удома не складе труднощів.
Ці вироби дуже нагадують закуску з фастфуду. Звісно, "Макдональдс" не розкриває рецепти своїх фірмових страв. Але кулінари самостійно знайшли формулу, близьку до оригіналу.
Підготуйте такі інгредієнти:
Курку промийте та наріжте вздовж волокон на однакові акуратні шматочки. Замаринуйте в соєвому соусі на 40 хвилин - це надасть м'ясу характерний солоний смак і соковитість. Цей крок можна пропустити, якщо немає часу - тоді просто посоліть філе.
Панірувальні сухарі змішайте з часником, куркумою, перцем, висипте в глибоку миску. В інші дві тарілки помістіть просіяне борошно та збиті яйця. Замариновані частини курки спочатку вмочіть у яйці, потім у борошні, знову в яйці та в сухарях. Кожен шматок обваляйте щедро, щоб скоринка добре трималася на м'ясі.
Далі вироби можна приготувати у фритюрі або запекти. Хочете зробити нагетси як у Макдональдсі - закип'ятіть олію та опустіть у неї вироби на 2-3 хвилини. Потім викладіть на серветку, куди вбереться зайвий жир. Подавайте страву в гарячому вигляді з соусом, картоплею або будь-яким іншим гарніром.
Якщо готуєте нагетси в духовці, то викладіть їх на деко і запікайте 20 хвилин при 200º. Це не класичний варіант, зате набагато корисніший.
Корисна порада: панірування можна зробити самостійно, якщо у вас є блендер або кавомолка. Просто подрібніть на порошок засушений батон.