Запечена куряча грудинка виходить м'якою й соковитою.
Запечена в духовці куряча грудинка виходить смачною, апетитною та святковою стравою. Таке м'ясо має ніжний смак і приємний аромат. Воно прикрасить собою будь-який стіл і задовольнить найвибагливіші смаки гостей.
Для маринаду
Приготування маринаду. Змішати олію, соєвий соус, сіль та спеції. Опустити в маринад підготовлену курячу грудинку. Маринувати її щонайменше 20-30 хвилин.
ЧитайтетакожСоковита шинка зі свинини: як приготувати апетитну закускуДістати
Обсмажити грудинку на сковороді з обох боків до рум'яної скоринки. Якщо бажаєте отримати дієтичне м'ясо, то обсмажувати її не потрібно.
Далі курячу грудинку запікати у фользі, зі шматочком вершкового масла, 20-25 хвилин при температурі 200°С. Готову грудинку краще залишити в фользі мінімум на 5-10 хвилин або ж до повного охолодження.
Курячі грудинки потрібно натерти сіллю та перцем.
Вершки вилити у ківш з сіллю і прованськими травами, довести до кипіння.
Викласти курячі грудинки в змащену оливковою олією форму. Залити киплячими вершками і відправити запікатися при температурі 200°С на 30 хвилин.
Трохи остудити готові грудинки у формі й можна подавати до столу.
Розділити курячі грудинки на порційні шматочки товщиною 1-1,5 см. Кожен посолити, поперчити та посипати приправою. Злегка відбити молотком.
ЧитайтетакожСоковитий ескалоп зі свинини: як приготувати апетитне м’ясоВідбите
У сковороді розігріти олію й обсмажити грудинки до легкого золотистого кольору.
Помідори та перець нарізати дрібними кубиками. Зелень порубати ножем. У підготовлені овочі з зеленню вичавити часник.
Додати половину натертого на великій тертці сиру.
Посолити за смаком, додати гірчицю та майонез, перемішати.
Викласти куряче філе на лист, застелений пергаментним папером. Зверху кожного шматочка філе розподілити овочеву шубку, й рясно посипати тертим сиром.
Запікати курячі грудинки в духовці, розігрітій до 200°С, упродовж 15-20 хвилин, щоб сир розплавився та підрум'янився.