Страви з курячої печінки підходять і для повсякденного, і для святкового меню.
Куряча печінка – це один із найдоступніших і недорогих субпродуктів. Завдяки високому вмісту білка, вітамінів і мікроелементів вона є незамінною в раціоні дорослих та дітей.
Готується печінка курки дуже просто й швидко, а її смак не залишить байдужими навіть тих, хто не любить субпродукти.
Рецептів страв з курячої печінки є безліч. Найбільш ароматною виходить смажена печінка. Також її можна тушкувати та варити. Загалом печінка курки чудово гармонує з овочами, крупами та навіть фруктами. Смачно й ситно буде в кожному разі: чи то печеня, чи то паштети, чи то запіканки або ж канапе.
Нарізати цибулю кільцями. Розігріти на сковорідці олію, вкинути цибулю.
Моркву нарізати кружечками. Додати її до цибулі.
Подрібнити часник і теж відправити на сковороду. Обсмажити овочі, помішуючи, до прозорості цибулі.
Печінку посолити та поперчити.
Розподілити овочі по периметру сковороди, залишивши центр вільним. Викласти туди курячу печінку. Обсмажувати по 3-4 хвилини на кожному боці.
Перемішати печінку з овочами. Додати бальзамічний оцет, ще раз перемішати.
Обсмажувати курячу печінку з цибулею та морквою 1 хвилину, потім накрити кришкою й прибрати з вогню.
Під час подачу смажену курячу печінку посипати рубаною зеленню петрушки.
Очистити, промити й обсушити печінку. У сковороді розтопити 100 грамів вершкового масла, викласти туди печінку, смажити на вогні трохи більше за середній. З готової печінки під час проколювання витікає прозорий сік, а серединка – рожева.
Покласти печінку в блендер.
На тій же олії посмажити розчавлені зубчики часнику. Перекласти їх у блендер разом із олією, на якій вони смажилися. Влити вершки, сіль, перець і збити до однорідності.
Окремо розтопити решту 100 грамів вершкового масла.
Перекласти паштет з блендера в банку і зверху залити розтопленим маслом. Покласти в холодильник на 2-3 години до повного застигання.
Курячо-печінковий паштет можна намазувати на хліб або хлібці, а також подавати зі свіжими овочами.
Печінку помити. Розігріти сковороду з олією й обсмажити печінку до напівготовності. Цибулю очистити і порізати довільно, додати до печінки. Посолити, поперчити до смаку. Можна додати улюблені приправи. Обсмажувати до готовності. Потім печінку з цибулею подрібнити в блендері або через м’ясорубку.
Читайте такожВишуканий торт Естерхазі: як приготувати легендарний десерт
Форму для запікання краще взяти прямокутну. Відрізати згідно з її розмірами пергаментний папір, зім’яти в грудку й намочити добре у воді, віджати та викласти у форму.
Вилити яєчну суміш у форму і запікати в духовці при температурі 180°С упродовж 15 хвилин. Потім покласти на стіл харчову плівку або фольгу й викласти омлет. Зверху викласти начинку. Акуратно скрутити рулет. Загорнути в плівку/фольгу і залишити в холодильнику на 2 години.