Як правильно робити соус для лазаньї і з чим можна приготувати таку вечерю - дізнайтеся на УНІАН.
Вважається, що лазанью придумали італійці, завдяки чому таке блюдо стало національним в країні, яка на карті має форму чобота. Однак історики стверджують, що родоначальницею листкової страви став коржик, який виготовляли греки, під назвою "лаганон" або "ласанон".
УНІАН розповість, як правильно робити лазанью з листами, щоб домочадці просили добавки, а подруги - рецепт.
Приготувати соус "Бешамель": взяти глибоку сковороду, в ній розтопити 60 гр вершкового масла, додати борошно і, постійно перемішуючи, вливати частинами гаряче молоко. Посолити, додати мускатний горіх, довести до кипіння і зняти з вогню.
Приготувати соус "Болоньєзе": дрібно нарізати цибулю, обсмажити на сковороді з маслом 2-3 хвилини, потім додати натерту моркву і знову смажити до готовності. Викласти м'ясний фарш, посолити, поперчити, ретельно перемішати і смажити протягом 10 хвилин. Додати томатний соус і томатну пасту, перемішати, готувати ще 10 хвилин.
Взяти форму для запікання, на дно викласти частину соусу "Бешамель". Зверху - лист лазаньї, частину соусу "Болоньєзе", потім знову "Бешамель" і посипати тертим сиром. Так повторювати до тих пір, поки не закінчаться інгредієнти. Останній шар полити соусом "Бешамель" і посипати тертим сиром. Запікати лазанью в духовці 30-40 хвилин при температурі 180-190°C. Готову страву дістати з духовки, дати настоятися протягом 10 хвилин і нарізати порційно.
Розігріти духовку до 200°C. Змішати сир, яйця, 0.5 ч.л солі і 1\4 ч. л чорного перцю. Розморожений шпинат обсушити на паперовому рушнику і додати до решти інгредієнтів, все ретельно перемішати.
Читайте такожСуп з фрикадельками родом з дитинства: 3 кращих рецепта першої страви
Накрити блюдо фольгою і випікати 30 хвилин при 180-200°C. Потім фольгу зняти і випікати ще 10 хвилин до утворення золотистої скоринки. Дістати з духовки, нарізати на порційні шматки.
Для цього рецепта можна вибрати будь-які інші овочі на ваш смак.
Для соусу "Бешамель":
Приготувати соус "Бешамель": у каструлі розтопити вершкове масло, всипати борошно частинами, ретельно перемішати. Влити гаряче молоко і, не перестаючи мішати, довести суміш до кипіння. Додати сіль і мускатний горіх, варити протягом 5 хвилин на маленькому вогні. М'який сир нарізати шматочками і розчинити в соусі.
Читайте такожЩо приготувати зі свинини на сковороді: 4 рецепта на кілька днів
Форму для запікання змастити маслом, викласти соус "Бешамель", потім - лист лазаньї. Овочі перекласти в ємність з соусом, перемішати і викласти на лист лазаньї. Так чергувати шари, поки не закінчаться інгредієнти. Запікати блюдо при 180-200°C протягом 40-50 хвилин.
Для соусу "Бешамель":
Взяти сотейник або каструлю, закип'ятити 1-1.5 л.води, промити куряче філе і відварити протягом 25-30 хвилин до готовності. Вимкнути вогонь і залишити курку в бульйоні - так вона буде більш соковитою.
Брокколі розібрати на суцвіття, промити, закип'ятити воду в каструлі і варити в ній брокколі 2-3 хвилини. Воду злити, овочі відкинути на сито, промити холодною водою і залишити так. Сир натерти на крупній тертці і залишити приблизно 30 гр для прикраси лазаньї. В окремій ємності збити віночком яйця, додати молоко і перемішати суміш.
Читайте такожНавіщо готувати курку в молоці: несподівана кулінарна хитрість
Остигле куряче філе нарізати шматочками або розділити на волокна, Розігріти духовку до 180°C. Взяти форму для випічки, вилити на дно трохи соусу, зверху покласти лист лазаньї. Додати куряче філе і брокколі, полити соусом. Так чергувати шари, поки не закінчаться інгредієнти, в кінці посипати лазанью тертим сиром. Накрити блюдо фольгою, випікати 30 хвилин при 180°C, потім прибрати фольгу і випікати ще 5-10 хвилин.